Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završen višegodišnji spor

Janša i Rop 'zakopali ratnu sjekiru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva bivša slovenska premijera uspjeli su postići kompromis na sudu, nakon što je Anton Rop povukao svoju izjavu u kojoj optužuje Janšu za 'dogovaranje' graničnih incidenata u Piranskom zaljevu, sa Ivom Sanaderom.

Da podsjetimo, Janša je Ropa tužio zbog povrede časti i ugleda, zbog Ropove izjave u kojoj sugerira kako je Janša u predizbornoj kampanji 2004. manipulirao slovensko-hrvatskim sporom oko morske granice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog odbijanja amadmana Pahor: Sanadereove izjave nisu poticajne Slika nije dostupna Granično pitanje s Hrvatskom 'Rješenje je stvar prestižne borbe Pahora i Janše'

>> Slovenci traže oduzimanje mandata Janši

'Tužena stranka je povukla svoju izjavu i izrazila žaljenje', rekao je Janša na izlazu iz sudnice, te je izrazio zadovoljstvo raspletom situacije. Pošto je Rop izrazio 'žaljenje', višegodišnji spor je završen nagodbom. Inače, Rop je dugo vremena odbijao ispričati se i povući svoju izjavu, te je neko vrijeme čak tvrdio kako nije znao da je novinar snimao izjavu koju mu je dao privatno, u telefonskom razgovoru. Rop je pak, pri izlasku iz sudnice izjavio, kao je samo opozvao izjavu, ali se nipošto nije ispričao zbog nje.
 

'Mislim da postoje važnije stvari od ovoga slučaja kojima se slovenska politika mora baviti. Ja se iz politike povlačim', zaključio je Anton Rop, koji je sve do poraza na parlamentarnim izborima 2004. godine bio predsjednik vlade i Liberalnih demokrata, tadašnje najjače stranke. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene