Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primanje mita

Slovenci traže oduzimanje mandata Janši

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posebno povjerenstvo slovenskog parlamenta u četvrtak je na zatvorenoj sjednici predložilo da se oduzme zastupnički mandat Janezu Janši.

Bivši predsjednik slovenske vlade jedna je od pet osoba protiv kojih je podignuta optužnica u slučaju 'Patria'. Konačnu odluku o oduzimanju mandata donijet će parlament u plenarnom sastavu.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Janša pooštrava mjere Unatoč prosvjedima, slovenska vlada donijela odluku: Zaposleni u državnim službama moraju imati potvrdu o cijepljenju

Oduzimanje zastupničkog imuniteta uvjet je za nastavak kaznenog postupka u kojemu je Janša zajedno s još četiri osobe osumnjičen za primanje darova i nezakonito posredovanje između kompanije Patria i slovenske vojske, u vrijeme kad je bio predsjednik slovenske vlade.

>> Janša niječe upletenost u aferu 'Patria'

>> Janša osumnjičen u aferi ‘Patria’, novac koristio za promoviranje stranke?

Slovenska vojska s finskim proizvođačem oružja tada je zaključila ugovor o kupnji 135 oklopnih vozila u vrijednosti 278 milijuna eura. Janša tvrdi da nikakva njegova utjecaja na tu odluku nije bilo i da se s predstavnicima te tvrtke nikad nije sreo. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene