Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne silaze s kruzera

Otočni raj na kojem turisti žive u strahu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Jamajke pokrenula je javnu edukacijsku kampanju protiv uznemiravanja turista, u sklopu napora za promociju tog otoka kao idealne turističke destinacije.

"Nastavit ćemo s agresivnom borbom u rješavanju problema uznemiravanja posjetitelja. Tek tada ćemo moći vidjeti širu jamajkansku zajednicu, tvrtke i pojedince kako imaju koristi od turističkog sektora", rekao je Wykeham McNeill, jamajkanski ministar turizma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Srušio se kod Jamajke Drama u zraku: Pao još jedan avion, pilot nije bio pri svijesti! Slika nije dostupna Najniža razina u pet godina Morski psi: Manje napada, više smrtnih slučajeva

Percepcija o nesigurnosti drži mnoge turiste na kruzerima podalje od silaska s tih brodova na kopno, a mnogi ih i upozoravaju da ne silaze zbog toga, prenosi news.com.au.

Formiran novi otok: Još je vruć, a nestat će za nekoliko mjeseci

Fond za povećanje turizma dao je 80 milijuna jamajkanskih dolara (894.000 američkih dolara) ministarstvu nacionalne sigurnosti, za popravak i nabavku vozila za policiju, kao oblik pomoći u borbi protiv kriminala i uznemiravanja turista.

Prema podacima iz 2013. godine, čak jedna trećina turista požalila se na uznemiravanje tijekom posjeta na Jamajci. To je ipak poboljšanje u odnosu na 1996. godinu, kad je to učinilo 60 posto turista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene