Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tornado u Srbiji?

Jak vjetar nosio sve pred sobom, je li zbog nevremena došlo do nesreće u kojoj su poginule dvije osobe?

Policija u Srbiji, ilustracija (Foto:AFP)
Policija u Srbiji, ilustracija (Foto:AFP) Foto: Afp
U ponedjeljak oko podneva područje Inđije, mjesta kod Beograda, poharao je snažan vjetar. Istodobno je na autocesti kod Inđije došlo do teške prometne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe. Troje je djece ozlijeđeno.

Dvije osobe poginule su u teškoj prometnoj nesreći kod Inđije, na autocesti Beograd  Novi Sad. Nesreća se dogodila u zoni radova na cesti.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu

U sudaru kamiona i automobila poginule su dvije osobe, obje iz automobila. Telegraf piše da je u nesreći ozlijeđeno troje djece - dvije blizanke od deset godina i djevojčica od dvije godine. Jedna od blizanki teže je ozlijeđena.

Prema neslužbenim informacijama, automobil se nalazio na zaustavnoj traci i u jednom trenutku je krenuo. Tada je na njih naletio kamion. Promet tim dijelom autoceste blokiran je zbog očevida, a vozila se preusmjeravaju obilaznim cestama.

Do nesreće je došlo u vrijeme dok je područjem Inđije i okolice haralo nevrijeme za koje mnogi kažu da je djelovalo poput tornada. Zbog snažnog vjetra koji je nosio sve pred sobom nastao je kaos na cestama, piše Blic.
 

Meteorolog Đorđe Đurić kazao je da se radi o neuobičajenoj situaciji za ovo razdoblje godine. Snažno nevrijeme zahvatilo je veći dio Srijema i dijelove sjeverno od Beograda.

"Na snimci se vidi kako vjetar svojom snagom diže prašinu i lišće sa zemlje te zbog toga djeluje kao da je riječ o tornadu. Radi se o nestabilnosti vremena koja je nastala uslijed snažne ciklone iz zapadne Europe i tople zračne mase koja nam dolazi s Mediterana", objasnio je Đurić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene