Stanovnici koji žive u blizini brane napuštaju svoje domove zbog straha od urušavanja.


Potres jakosti 7,3, koji je u subotu ujutro pogodio južni Japan i u kojem je, prema dosadašnjim izvješćima, poginulo 41 osoba, izazvao je i manju erupciju vulkana Aso, iz kojega se uzdiže dim 100 metara u visinu, izvijestili su lokalni mediji.

Vezani članci Potres na Aljasci (Foto: AFP) Potres zatresao Aljasku: ''Mnoge zgrade su oštećene, brojne ceste i mostovi zatvoreni. Potražite voljene i maknite se s ceste'' Slika nije dostupna 'Pustoš koja ovdje vlada je zastrašujuća, no nije kriva priroda, krivi su ljudi'

Japanska meteorološka agencija proglasila stupanj opasnosti od erupcije dva na skali od pet za vulkan koji je u prošlosti već bio aktivan.

Mediji javljaju da je nakon potresa 760 ljudi zatražilo medicinsku pomoć u bolnicama.

Vlasti su upozorile na štete u široj regiji, a stižu izvješća o ljudima zarobljenim u ruševinama zgrada, požarima, nestanku električne energije, rušenju mostova i rupama u zemlji.

Stanovnici koji žive u blizini brane napuštaju svoje domove zbog straha od urušavanja.

Epicentar potresa bio je blizu grada Kumamoto, a zatresao je tlo u subotu 1,25 sat nakon ponoći na dubini od samo 10 km.

Subotnji potres izazvao je upozorenje na tsunami koje je kasnije ukinuto, a nije bilo izviješća o nekim neredovitim pojavama u tri nuklearne centrale u toj regiji, rekao je visoki vladin dužnosnik. (Hina)

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr