Stanovnici koji žive u blizini brane napuštaju svoje domove zbog straha od urušavanja.


Potres jakosti 7,3, koji je u subotu ujutro pogodio južni Japan i u kojem je, prema dosadašnjim izvješćima, poginulo 41 osoba, izazvao je i manju erupciju vulkana Aso, iz kojega se uzdiže dim 100 metara u visinu, izvijestili su lokalni mediji.

Vezani članci Valovi uzrokovani potresom koji je pogodio Novi Zeland Razorni potres od 8,1 stupanj pogodio Novi Zeland - Uspješno provedena evakuacija, izgleda da se valovi smiruju: ''Čekamo signal da se vratimo kući'' Potres u Japanu - 2 U Japanu u snažnom potresu ozlijeđeno više od 100 ljudi, milijun kućanstava bez struje

Japanska meteorološka agencija proglasila stupanj opasnosti od erupcije dva na skali od pet za vulkan koji je u prošlosti već bio aktivan.

Mediji javljaju da je nakon potresa 760 ljudi zatražilo medicinsku pomoć u bolnicama.

Vlasti su upozorile na štete u široj regiji, a stižu izvješća o ljudima zarobljenim u ruševinama zgrada, požarima, nestanku električne energije, rušenju mostova i rupama u zemlji.

Stanovnici koji žive u blizini brane napuštaju svoje domove zbog straha od urušavanja.

Epicentar potresa bio je blizu grada Kumamoto, a zatresao je tlo u subotu 1,25 sat nakon ponoći na dubini od samo 10 km.

Subotnji potres izazvao je upozorenje na tsunami koje je kasnije ukinuto, a nije bilo izviješća o nekim neredovitim pojavama u tri nuklearne centrale u toj regiji, rekao je visoki vladin dužnosnik. (Hina)

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr