Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Odlazi u veljači

Novozelandska premijerka šokirala javnost: "Nadala sam se da ću se uspjeti pripremiti i za još jednu godinu"

Jacinda Ardern (Foto: AFP)
Jacinda Ardern (Foto: AFP) Foto: Afp
Novozelandska premijerka Jacinda Ardern izjavila je u četvrtak da se neće ponovno kandidirati na parlamentarnim izborima te da planira odstupiti najkasnije u veljači.

Novozelendski parlamentarni izbori održat će se 14. listopada, najavila je premijerka Jacinda Ardern te dodala da se ona neće ponovno kandidirati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kriza u obrazovanju I oni zabranjuju mobitele u školama: ''Želimo da naša djeca uče, a naši učitelji poučavaju'' Planina Taranaki manje ozljede Penjač preživio pad sa 600 metara visine: Zbog jedne stvari imao je nevjerojatnu sreću

"Prošloga sam se ljeta nadala da ću se uspjeti pripremiti ne samo za još jednu godinu nego za još jedan mandat jer u ovoj godini je to potrebno", rekla je Ardern.

"Nisam u tome uspjela", dodala je.

Njezin će mandat završiti najkasnije 7. veljače.

Ardern je istaknula da vjeruje da će novozelandska Laburistička stranka pobijediti na izborima i dodala da će se izbori za novoga vođu laburista održati u nedjelju.

Njezin zamjenik i ministar financija Grant Robertson izjavio je da se neće kandidirati za predsjednika Laburističke stranke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene