Snažan potres pogodio je u ponedjeljak Novi Zeland, a podrhtavanje su zabilježile i televizijske kamere uživo u programu, i to dok je govorila premijera Jacinda Ardern. Ubrzo se proširila i snimka smirene reakcije premijerke tijekom potresa.


Novi Zeland je, prema podacima EMSC-a, u ponedjeljak pogodio potres magnitude 5,5 po Richteru. Trenutak snažnog podrhtavanja koje je trajalo 15-ak sekundi zabilježile su i televizijske kamere, i to za vrijeme razgovora uživo s premijerkom Novog Zelanda Jacindom Ardern. Snimka njezine reakcije tijekom potresa obišla je svijet.

Vezani članci Obnova Zagreba od potresa - 2 Ogorčenje, a ne entuzijazam: Za dvadeset tisuća domova oštećenih u potresu daju 15 milijuna kuna, no do tog novca će doći tek rijetki Jacinda Ardern, premijerka Novog Zelanda Novozelandska premijerka na sjednici australske vlade: "Moguća je obnova putovanja"

Naime, tijekom razgovora s voditeljem emisije AM Show Ryanom Bridgeom Ardern je rekla da se ''malo tresu''. ''Sasvim pristojan potres'', rekla je kroz smijeh premijerka i dodala da se stvari oko nje tresu jer se Košnica (zgrada parlamenta u Novom Zelandu, op.a.) trese više od ostalih zgrada.

Voditelj emisije premijerku je pitao je li dobro, na što mu je odgovorila da ne stoji ''ni ispod kakvih visećih svjetala'', piše The Guardian.

Inače, Novozelanđani su naviknuti na potrese jer se ta zemlja nalazi Pacifičkom vatrenom prstenu, području sklonom potresima i vulkanskim erupcijama koje okružuje Tihi ocean. Naziv Pacifički vatreni prsten to je područje dobilo jer se tamo nalazi čak 75 posto svih aktivnih i neaktivnih vulkana, a tu se dogodi čak 90 posto svih potresa na svijetu.