Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom konferencije

Novi Zeland pogodio snažan potres, snimka tamošnje premijerke obišla svijet: ''Malo se tresemo''

Jacinda Ardern tijekom potresa
Jacinda Ardern tijekom potresa Foto: DNEVNIK.hr
Snažan potres pogodio je u ponedjeljak Novi Zeland, a podrhtavanje su zabilježile i televizijske kamere uživo u programu, i to dok je govorila premijerka Jacinda Ardern. Ubrzo se proširila i snimka smirene reakcije premijerke tijekom potresa.

Novi Zeland je, prema podacima EMSC-a, u ponedjeljak pogodio potres magnitude 5,5 po Richteru. Trenutak snažnog podrhtavanja koje je trajalo 15-ak sekundi zabilježile su i televizijske kamere, i to za vrijeme razgovora uživo s premijerkom Novog Zelanda Jacindom Ardern. Snimka njezine reakcije tijekom potresa obišla je svijet.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema prijetnje od cunamija Vrlo jak potres pogodio otočje na Novom Zelandu Potres pogodio Novi Zeland dok se bori s ciklonom Gabrielle Nakon užasnog ciklona Novi Zeland pogodio jak potres: ''Zgrada se ljuljala 30 sekundi s jedne na drugu stranu''

Naime, tijekom razgovora s voditeljem emisije AM Show Ryanom Bridgeom Ardern je rekla da se ''malo tresu''. ''Sasvim pristojan potres'', rekla je kroz smijeh premijerka i dodala da se stvari oko nje tresu jer se Košnica (zgrada parlamenta u Novom Zelandu, op.a.) trese više od ostalih zgrada.

Voditelj emisije premijerku je pitao je li dobro, na što mu je odgovorila da ne stoji ''ni ispod kakvih visećih svjetala'', piše The Guardian.

Inače, Novozelanđani su naviknuti na potrese jer se ta zemlja nalazi Pacifičkom vatrenom prstenu, području sklonom potresima i vulkanskim erupcijama koje okružuje Tihi ocean. Naziv Pacifički vatreni prsten to je područje dobilo jer se tamo nalazi čak 75 posto svih aktivnih i neaktivnih vulkana, a tu se dogodi čak 90 posto svih potresa na svijetu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene