Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Kontrola pobunjenika

Jacenjuk: Kijev više neće financirati Doneck i Luhansk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajina će prestati iz proračuna financirati teritorij pod kontrolom pobunjenika na istoku zemlje, rekao je u srijedu premijer Arsenij Jacenjuk otvarajući sjednicu vlade.

"S obzirom na to da je dio Donecka i Luhanska pod kontrolom prevaranata, vlada onamo neće slati financijska sredstva", rekao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raketni udari Velik ruski napad na Ukrajinu, Poljska digla borbene avione: "Glavni cilj neprijatelja su naši ljudi" Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

"Tek pošto se ruski teroristi povuku iz Donecka i Luhanska i kad okupirane teritorije budemo ponovno imali pod kontrolom svakome ćemo stanovniku tih dvaju regija isplatiti svotu novca na koji ima pravo", kazao je, istaknuvši da čelnike proruskih snaga koji su proglasili neovisnost od ostatka Ukrajine i u nedjelju održali vlastite predsjedničke i parlamentarne izbore treba ostaviti da se brinu sami o sebi.

NATO tvrdi da se ruske snage približavaju ukrajinskoj granici

"Isplaćivati taj novac sada bilo bi isto kao da izravno financiramo terorizam", kazao je Jacenjuk, poručivši da "teroristi moraju napustiti ta područja, a Rusija ih treba prestati podupirati".

No Kijev će nastaviti s isporukom plina i električne energije Donecku i Luhansku. "Ondje žive naši građani i naša vlada neće dopustiti da se ljudi smrzavaju jer bi to dovelo do humanitarne krize." (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene