Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tridesetak izraelskih tenkova ušlo je na jug pojasa Gaze, izvijestili su čelnici palestinske sigurnosne službe.


Operacija je izvedena u sektoru Rafah i Khan Younes, dva kilometra duboko u palestinskom području. Riječ je o najvećem upadu na jug pojasa Gaze u zadnjih nekoliko mjeseci, dodaje isti izvor.

Vezani članci Izvlačenje Suzy Ishkontane Petogodišnja djevojčica sedam je sati bila zatrpana u ruševinama zgrade, u krvavim sukobima sve više stradavaju djeca Izrael raketirao Hamas Ne smiruje se sukob na Bliskom istoku: Izrael raketirao domove zapovjednika Hamasa, Palestina kaže da su to najsnažniji udari dosad

Izraelske snage su usto zaustavile promet na glavnoj cesti koja povezuje sjever i jug pojasa Gaze, dok su Palestinci otvorili vatru na izraelske vojnike koji su uzvratili.

Izraelski tenkovi su otvorili paljbu prema gradu Rafahu, pri čemu nije bilo žrtava, dodaje se.

Pripadnik palestinske naoružane skupine ubijen je u utorak ujutro u eksploziji koja se dogodila u kući u drevnom gradu Nablusu, objavili su čelnici palestinske sigurnosne službe.

Dvojica pripadnika Brigada mučenika Al Aqse, naoružane skupine povezane s Fatahom predsjednika Mahmuda Abbasa, ranjena su u eksploziji čiji uzrok nije poznat.

 U izraelskom upadu u pojas Gaze ubijeno 6 militanata

Izraelske kopnene snage upale su rano u utorak na jug pojasa Gaze i sukobile se s lokalnim militantima,
pri čemu je ubijeno šest osoba.

Dok su trajale borbe u južnim predgrađima grada Rafaha i obližnjeg Khan Younisa, izraelski zrakoplov raketirao je automobil s militantima i usmrtio tri pripadnika Odbora narodnog otpora.

Nešto ranije izraelska tenkovska granata ubila je trojicu članova Islamskog džihada koji su se zabarikadirali u jednoj kući i razmjenivali paljbu s izraelskim vojnicima, objavila je ta radikalna islamistička skupina.

Palestinci prenose da su na područje oko Rafaha upali deseci izraelskih tenkova, a izraelska vojska kaže kako su vojnici ušli 1.5 kilometar u dubinu pojasa Gaze radi rutinske operacije protiv militanata koji s tog područja ispaljuju rakete i minobacačke granate na izraelski teritorij.