Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zapovjednik snaga UN-a u Libanonu (UNIFIL) izvijestio je u subotu libanonskog premijera Fouada Sinioru da će izraelsko povlačenje iz južnog Libanona biti dovršeno u nedjelju, izjavio je glasnogovornik libanonske vlade.


- General Alain Pellegrini stupio je u kontakt s libanonskim premijerom Fouadom Siniorom kako bi ga izvijestio da se izraelska vojska obvezala da će dovršiti povlačenje iz južnog Libanona u nedjelju, rekao je glasnogovornik.

Vezani članci Yair Lapid - 2 Novinar, MMA borac i najpoželjniji muškarac: Tko je čovjek koji je sastavio najnevjerojatniju koaliciju u izraleskoj povijesti? Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo Avivim (Foto: AFP) - 1 Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo: Ne zna se ima li ranjenih

Glasnogovornik UNIFIL-a Alexander Ivanko odbio je potvrditi ili opovrgnuti tu informaciju.
 
- Tek treba vidjeti hoće li Izraelci ovoga puta održati obećanje.
Imali smo sličnih najava i prošli tjedan pa se nisu ostvarile, rekao je neimenovani izvor iz libanonske vlade.

Prema rezoluciji Vijeća sigurnosti 1701, kojom je u kolovozu okončan rat Izraela i Hezbolaha, oko 15.000 vojnika UNIFIL-a i sličan broj pripadnika libanonske vojske trebali bi preuzeti nadzor nad južnim Libanonom nakon povlačenja izraelskih snaga iz područja.