Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvod u kopnene operacije

Izraelska vojska zatvara ceste oko Gaze, Vlada odobrila mobilizaciju 75.000 vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska vojska objavila je da zatvara za civilni promet tri ceste koje vode prema ili idu pokraj granice s Pojasom Gaze, što promatrači ocjenjuju mogućim uvodom u kopnene operacije na tom području.

Nedugo prije te objave izraelski ministar obrane Ehud Barak zatražio je od vlade odobrenje za mobilizaciju do 75.000 pripadnika pričuvnog sastava koje je vlada prihvatila, javlja Reuters. Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvao je Izraelce i pripadnike Hamasa da zaustave nasilje te najavio skori posjet Pojasu Gaze.

>> Hamasovi militanti ispalili dvije rakete prema Jeruzalemu!

'Glavni tajnik izuzetno je zabrinut nastavkom nasilja u Gazi i Izraelu i duboko zabrinut sve većom cijenom koja se plaća ljudskim životima', rekao je njegov glasnogovornik Martin Nesirky. 'Napadi raketama su neprihvatljivi i odmah moraju prestati. Izrael se mora maksimalno suzdržati', dodao je. (Hina)

Pročitajte i ovo Orkanska bura Stanje Autocesta Rijeka-Zagreb otvorena je za sva vozila, zbog orkanske bure prekinute brojne trajektne linije Elia Toledano Operacija u Gazi Izraelci pronašli tijelo taoca (28) kojeg su Hamasovci oteli na festivalu

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene