Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izraelska vojska upala u Nablus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Desetine izraelskih vojnih terenaca i oklopnih vozila ušlo je u nedjelju ujutro u Nablus i uvelo policijski sat za pedesetak tisuća stanovnika u središtu tog palestinskog grada na Zapadnoj obali, te blokiralo sve glavne prometnice koje vode u Nablus.

Izraelska vojska je priopćila da se provodi operacija protiv "terorističke infrastrukture" u Nablusu i da je pronađen laboratorij eksploziva dodajući da je na vojnike otvorena vatra na nekoliko mjesta i da su oni uzvratili pucnjavom. Za sada nema izvještaja o žrtvama ni na jednoj strani.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Ne odustaje Netanyahu o rješenju s dvije države: Izrael će zadržati vojnu kontrolu nad palestinskim teritorijima Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 3 Pakao na zemlji Panika u najvećoj bolnici u Gazi: Na udaru posljednje sigurno utočište za Palestince

Očevici su rekli da je oko 80 terenskih vozila, u pratnji nekoliko
buldožera, upalo u grad, očito u namjeri da uništi laboratorij.

Palestinske vlasti objavile su da se zbog policijskog sata suspendira nastava u školama i fakultetima u Nabusu, gradu s oko 100.000 stanovnika.

Izraelski mediji objavili su u nedjelju je u tijeku operacija većih
razmjera protiv ekstremističkih organizacija u Nablusu. 

Operacija je započela još u subotu u starom gradu u Nablusu. 

Od početka ove godine izraelska vojska našla je na palestinskim područjima osam laboratorija za proizvodnju eksplozivnih naprava. 

Dio otkrivenih ilegalnih radionica pripada, kako se pretpostavlja, pokretu Islamski džihad, odgovornom za većinu napada koji su u posljednjih mjeseci palestinski radikali organizirali sa sjevera Zapadne obale na Izrael.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene