Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Egzekucije

Izrael objavio stravične informacije o taocima u Gazi: Učinili su im to iz osvete

Izrael bombardirao Rafu - 5
Izrael bombardirao Rafu - 5 Foto: Afp
Izrael vjeruje da je trećina taoca preostalih u Gazi poginula, pokazuju podaci vlade u utorak, a dio dužnosnika smatra kako je taj broj još viši. 

Od oko 250 ljudi koje je Hamas oteo u Izraelu i odveo u pojas Gaze tijekom napada 7. listopada pedesetak njih oslobođeno je u studenom u sklopu dogovora između dviju strana. Izraelska vojska oslobodila je još dio njih, a neke je pronašla mrtve. 

Vlada je objavila da je u Hamasovim rukama još 120 osoba, od kojih su 43 proglašene mrtvima na temelju raznih izvora informacija, uključujući obavještajne podatke, snimke s kamera i forenzičku analizu. 

Pročitajte i ovo Sjednica Vijeća sigurnosti UN-a važno za prava palestinskog naroda "To je preduvjet za trajan mir": Skupina stručnjaka UN-a poziva sve države da priznaju Palestinu

Dio dužnosnika privatno smatra kako je broj poginulih viši, piše agencija Reuters. 

Hamas je na početku izraelske ofenzive prijetio da će ubijati taoce kao osvetu za izraelske zračne napade, a u međuvremenu je militantna skupina objavila da je dio njih poginuo u napadima Izraela. 

Izrael nije odbacio da je to moguće u pojedinačnim slučajevima, no i objavio je da pronađena tijela taoca pokazuju znakove egzekucije

U ponedjeljak je još četvero taoca dodano na listu ubijenih. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene