Hamas je raketama zasuo izraelski grad Beershebu, a izraelska je vlada francuski prijedlog o 48-satnom primirju kako bi se u Pojas Gaze dostavila humanitarna pomoć nazvala nerealnim.


'Francuski prijedlog ne sadrži nikakva jamstva da će Hamas obustaviti raketiranje i krijumčarenje', kazao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Yigal Palmor.

Vezani članci U Gazi uništene stotine zgrada Uništene ceste, zgrade, stotine mrtvih: Izrael kaže da nema roka za završetak sukoba - ''Ne stojimo sa štopericom. Želimo postići ciljeve'' Izrael raketirao Hamas Ne smiruje se sukob na Bliskom istoku: Izrael raketirao domove zapovjednika Hamasa, Palestina kaže da su to najsnažniji udari dosad

'Nije realno od Izraela očekivati da jednostrano prekine paljbu kad nema mehanizma koji bi jamčio prestanak raketiranja i terora od strane Hamasa', dodao je. Drugi je izraelski dužnosnik kazao da bi Francuska mogla unijeti promjene u svoj plan.

Strane sile su povećale pritisak na obje strane da zaustave neprijateljstva, a izraelski dužnosnici su dali do znanja da nisu potpuno odbacili francuski prijedlog već da su spremni za izmjene. Politički komentatori predviđaju da će širenje zone Hamasovih raketnih napada u koju spada i Beersheba, a koja je 40 kilometara udaljena od Pojasa Gaze, dodatno razbjesniti javnost te da to sigurno neće pridonijeti prestanku izraelaskih zračnih napada.

Općinske vlasti u Beershebi u Negevu, nakon što su u utorak navečer na taj grad pale prve granate, zabranile nastavu. Jedna je granata pogodila upravo školu, ali je bila prazna. Izraelsko zrakoplovstvo u Gazi napalo je krijumčarske tunele na granici Gaze i Egipta te urede Hamasa u gradu Gazi. U tom je napadu poginuo palestinski bolničar.