Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael ne želi objaviti izvješće o izgradnji naselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelske vlasti ne žele objaviti službeno izvješće o izgradnji naselja na okupiranoj Zapadnoj obali iz straha da bi ono moglo izazvati neprilike.

Kako navodi list, izvješće otkriva da je velik dio zgrada u naseljima na Zapadnoj obali izgrađen bez prethodnog dopuštenja, bilo da je riječ o divljim naseljima ili o naseljima koje su vlasti odobrile.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Ministarstvo obrane zatražilo je prošlog tjedna od suda u Tel Avivu da potvrdi njegovu odluku da ne objavi izvješće koje bi, kako smatra, moglo naštetiti "sigurnosti države i njezinim vezama s inozemstvom", dodaje list. Sud još nije odgovorio.

Ministarstvo među ostalim obrazlaže da bi objavljivanje izvješća naštetilo vezama sa Sjedinjenim Državama koje traže da se zaustavi izgradnja židovskih naselja.

Međunarodna zajednica drži nezakonitim sva naselja koja su na okupiranim područjima izgrađena nakon lipnja 1967., pa i ona koja su dobila zeleno svjetlo izraelskih vlasti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene