Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Izrael nastavlja napade, Hezbolah uzvraća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski su zrakoplovi u ponedjeljak raketirali južna područja Libanona, unatoč prethodnoj najavi o prekidu zračnih napada na Libanon u predstojećih 48 sati, izvijestili su UN-ovi izvori, a Hezbolah je, prema izraelskim medijim, tijekom prijepodneva nastavio napade na sjever Izraela.

Izraelski zrakoplovi su napali područja u blizini sela Taibe, gdje su u tijeku siloviti sukobi izraelskih vojnika s gerilcima
Hezbolaha, rekao je UN-ov izvor za dpa. Pogođeno je i područje pokraj kršćanskog sela Marjeyouna.

Pročitajte i ovo Hamas i Gaza - 3 Oglasio se i Biden Hamas spreman na primirje, ali Izrael baš i nije: Najavljuju nastavak borbi do "potpunog uništenja terorističke skupine" Ilustracija Nema mira Rat sve bliže širenju na nova područja: "Moramo biti spremni za ofenzivu ako..."

Izraelci su jučer najavili kako će na 48 sati prekinuti zračne napade na Libanon, počevši od ponedjeljka ujutro, no kazali su kako namjeravaju i dalje pokrivati svoje pješaštvo na jugu Libanona.

U izraelskom napadu na libanonski vojni položaj u selu Qasmiyeh sjeverno od Tyra na na jugu Libanona poginuo je jedan vojnik, a lakše su ozlijeđena trojica. Još nije poznato je li napad izvelo izraelsko zrakoplovstvo ili ratni brod.

Hezbolah je izvijestio kako su u sukobima uništena dva izraelska tenka, a treći je oštećen.

Izraelski radio javio je u ponedjeljak prijepodne kako su na području pograničnog mjesta Kiriat Shmona pale dvije rakete tipa Kaćuša. U nedjelju je Hezbollah ispalio oko 140 raketa na Izrael, od kojih je više od stotinu palo na područje Kiriat Shmone.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene