Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski su zrakoplovi u ponedjeljak raketirali južna područja Libanona, unatoč prethodnoj najavi o prekidu zračnih napada na Libanon u predstojećih 48 sati, izvijestili su UN-ovi izvori, a Hezbolah je, prema izraelskim medijim, tijekom prijepodneva nastavio napade na sjever Izraela.


Izraelski zrakoplovi su napali područja u blizini sela Taibe, gdje su u tijeku siloviti sukobi izraelskih vojnika s gerilcima
Hezbolaha, rekao je UN-ov izvor za dpa. Pogođeno je i područje pokraj kršćanskog sela Marjeyouna.

Vezani članci Teretni brod, ilustracija Drama u Arapskom moru: Izraelski teretni brod pogodila iranska raketa Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo Avivim (Foto: AFP) - 1 Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo: Ne zna se ima li ranjenih

Izraelci su jučer najavili kako će na 48 sati prekinuti zračne napade na Libanon, počevši od ponedjeljka ujutro, no kazali su kako namjeravaju i dalje pokrivati svoje pješaštvo na jugu Libanona.

U izraelskom napadu na libanonski vojni položaj u selu Qasmiyeh sjeverno od Tyra na na jugu Libanona poginuo je jedan vojnik, a lakše su ozlijeđena trojica. Još nije poznato je li napad izvelo izraelsko zrakoplovstvo ili ratni brod.

Hezbolah je izvijestio kako su u sukobima uništena dva izraelska tenka, a treći je oštećen.

Izraelski radio javio je u ponedjeljak prijepodne kako su na području pograničnog mjesta Kiriat Shmona pale dvije rakete tipa Kaćuša. U nedjelju je Hezbollah ispalio oko 140 raketa na Izrael, od kojih je više od stotinu palo na područje Kiriat Shmone.