Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na svetom mjestu

Šestero mrtvih u novom krvavom izraelsko-palestinskom sukobu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest osoba ubijeno je u petak u najkrvavijem izraelsko-palestinskom nasilju proteklih godina, izazvanom novim sigurnosnim mjerama na najvažnijem jeruzalemskom svetom mjestu.

Troje Izraelaca nasmrt je izbodeno u židovskom naselju na Zapadnoj obali pod izraelskom okupacijom, nekoliko sati nakon što je troje Palestinaca ubijeno u nasilju nakon izraelskog uvođenja metalnih detektora na ulaznim točkama na prostoru Brda hrama - Platoa džamija u ograđenom jeruzalemskom Starom gradu.

Pročitajte i ovo Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti" Slika nije dostupna Izbodeni nasmrt Papa apelira na mir, Izrael razmatra ublažavanje mjera u Jeruzalemu

Palestinski predsjednik Mahmud Abas naredio je obustavu svakog službenog kontakta dok se ne uklone detektori za metal. Nije dao detalje, no sadašnji kontakti uvelike su ograničeni u sigurnosnoj suradnji.

"Proglašavam obustavu svih kontakata s izraelskom stranom na svim razinama dok se ne ponište mjere u džamiji Al Aksa te očuva status quo", rekao je Abas u kratku televizijskom govoru.

Troje Izraelaca izbodeno je nasmrt a četvrta je ranjena i svi su iz ograđenog naselja Neve Tsuf na Zapadnoj obali.

Izraelski mediji navode da je troje ubijenih iz iste obitelji, dvojica muškaraca u dobi 60 i 40 godina i žena u dobi 40 godina. Ranjena žena, 68, hospitalizirana je s ubodnim ranama u leđa, prenose izraelski mediji koji dodaju da je napadač napad izveo dok je obitelj bila za večerom. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene