Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plato džamija

Jeruzalem: Pet osoba ranjeno u pucnjavi kraj jednog od najsvetijih mjesta islama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica napadača otvorila su vatru u Jeruzalemu nedaleko od svetih mjesta u Starom gradu, pri čemu su ranjena tri Izraelca, dva od njih kritično, prije no što su napadači ubijeni, priopćila je izraelska policija.

Trojica Izraelaca napala su u petak policiju koja čuva jedno od najsvetijih mjesta islama te su pritom ozlijedili pet osoba, od kojih su dvije u kritičnom stanju. Policija je trojicu napadača u bijegu eliminirala netom nakon napada.

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

Vojni radio objavio je da je pucnjava bila pored svetog mjesta koje muslimani zovu Plato džamija, a židovi Brdo hrama. Tamo se nalazi džamija Al-Aksa, treće najsvetije mjesto islama, te Kupola na stijeni iz 7. stoljeća.

Policija je objavila da su sigurnosne snage ubile trojicu napadača.

Izraelska hitna služba dvojici Izraelaca pružila je prvu pomoć.

Policija je nakon pucnjave objavila da je poprište incidenta zatvoreno te da danas neće biti održane redovite muslimanske molitve petkom. (HINA)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene