Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iza nas je najtopliji siječanj u povijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protekli mjesec bio je najtopliji siječanj u povijesti klimatoloških mjerenja, što dodatno dokazuje kako ispuštanje stakleničkih plinova uzrokuje globalno zatopljenje, objavili su japanski znanstvenici

Temperature diljem planeta bile su 0.45 Celzijevih stupnjeva veće od prosjeka za siječanj i najviše su od 1891. godine kada su se počeli bilježiti ti podaci, objavio je Japanski meteorološki zavod.

Pročitajte i ovo Pljuskovi i grmljavina U popodnevnim satima Upaljen meteoalarm: U četiri regije opasnost od grmljavinskih nevremena Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Kakav nas vikend očekuje? Doznajte u prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV

Posebno visoke temperature za ovo doba godine zabilježene su u istočnoj Rusiji i na sjeveru Europe.

"Razlozi povišenoj temperaturi su efekti globalnog zatopljenja zbog povećanog ispuštanja ugljičnog dioksida, vremenski fenomen El Nino i prirodno cikličko kretanje temperature", stoji u priopćenju zavoda.

Studija je uslijedila nakon što je UN za globalno zatopljenje nedavno optužio ljudsku aktivnost i najavio povećanu učestalost tajfuna, suša i prirodnih katastrofa u budućnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene