Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Troje ih je bilo zatrpano pod ruševinama kuće od blata, a četvrta osoba bila je zarobljena pod nanosima zemljanih klizišta koja je pokrenuo potres.


Dvije žene i dvojica muškaraca, od kojih jedan stogodišnjak, pronađeni su u nedjelju živi na sjeveroistoku Nepala, osam dana nakon potresa magintude 7,9 koji je pogodio himalajsku regiju, izvijestila je policija.

Vezani članci Šteta od potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb i okolicu Prvih 89 milijuna eura iz Bruxellesa za obnovu Zagreba je već isplaćeno, uskoro bi trebalo stići mnogo više Slika nije dostupna Preživio pakao: Proveo 82 sata pod ruševinama, da preživi pio vlastiti urin

"U selu Kerabari u regiji Sijauli otkrili smo i spasili četiri osobe", rekao je za dpa policajac na dužnosti u sjeveroistočnoj regiji Sindhupalchowk.

U potresu u Nepalu više od 7.000 mrtvih

Troje ih je bilo zatrpano pod ruševinama kuće od blata, a četvrta osoba bila je zarobljena pod nanosima zemljanih klizišta koja je pokrenuo potres. Svi su prebačeni u regionalnu bolnicu gdje im je ukazana pomoć.

Jedan od pronađenih ispod srušenih kuća od blata ima više od sto godina, rekao je dužnosnik.

Zbog vrlo sporog prolaska kroz carinu i postupka carinjenja, humanitarna pomoć ne stiže dovoljno brzo potrebitima u Nepalu, tvrde osobe koje sudjeluju u podjeli humanitarne pomoći.

"Danas se vraćam u Kolkatu gdje sam kupio tri stotine cerada koje želim poslati u Nepal, no ne puštaju ih kroz carinu u zračnoj luci", rekao je Indijac koji je želio ostati anoniman. Dodao je da je puno njegovih prijatelja poslalo pomoć ugroženom stanovništvu i da su suočeni s istim problemom. Kazao je i da im nije objašnjeno na koji način roba može nesmetano stići do onih kojima je hitno potrebna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook