Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova objava

Todorić se pita na blogu: "Gdje je Agrokorov novac"

Ivica Todorić u Londonu (Foto: Pixell)
Ivica Todorić u Londonu (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Ivica Todorić osvrnuo se na financijsko izvješće o financijskom stanju Agrokora.

Ivica Todorić u najnovijoj objavi na svom blogu komentirao je posljednje izvješće o financijskom stanju izvanredne uprave Agrokora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Već poznata imena Članovi istražnog povjerenstva za Agrokor otkrili što će biti njihova zadaća, ima samo jedna kvaka... Slika nije dostupna Optužio Dalić i Ramljaka Todorić otkrio "drastične detalje": "Evo tko je i kako prijetio"

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Promatrajući mjesečno Izvješće o gospodarskom i financijskom stanju Izvanredne uprave Agrokora za period od 11. prosinca 2017. do 10 siječnja 2018. godine u oči upada nekoliko podataka o kojima, osim evidencije, Ramljak ne govori baš ništa.

Na stranici 5. Izvješća Izvanredne uprave navodi se kako je Ramljakova uprava osigurala financiranje 1,1 milijardi eura i taj je kredit dobio status najstarije tražbine. Nadalje, na stranici 7. Izvješća navodi se kako je poslovanje Agrokor grupe pozitivno i iznosi 1,177 milijardi kuna EBITDA! No, na stranici 4. Izvješća stoji podatak da opskrba robom za dio grupacije još uvijek predstavlja izazov. Stoga, gospodine Ramljak ovi podaci stoje u nesuglasju - kako je moguće da novac postoji, a nedostaje robe na policama? Jeste li novac uložili u stabilnost kompanije ili su vam namirenja desetaka savjetničkih timova koje ste odabrali upravo vi i ministrica Dalić prioritet?

Poznato je, naime, da svakog od 150 angažiranih savjetnika na dan plaćate 1000 eura, a poznato je i da povlašteni odvjetnici za četiri stranice tipiziranog teksta dobivaju i do 15 tisuća eura! Rasipanje i izvlačenje novca iz Agrokora je, nažalost, postala činjenica na koju, barem zasada, ne reagiraju nadležne institucije. No, uvjeren sam, da kriminal i kršenje zakona u danima koji slijede neće ostati bez sankcija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene