Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državno odvjetništvo u Rimu zatražilo je da se ponovi suđenje Francescu Storaceu, bivšem ministru zdravstva u vladi Silvija Berlusconija zbog navodne umiješanosti u političko špijuniranje.


Storace, čelnik Nacionalnog saveza (AN, konzervativna desnica) koji je u to vrijeme bio predsjednik pokrajine Lacij u kojoj je Rim, optužen je za "umiješanost u neovlašteni pristup informatičkom sustavu".

Vezani članci Slika nije dostupna Uzurpator iz Remetinečkog gaja: "Pravi se ko da radi nešto na mobitelu, ali zapravo slika. Svaki put vadi mobitel kad vidi djecu" Slika nije dostupna Manijak godinama uhodio djevojčice, žene i muškarce: "Rekao mi je da će radit što hoće i je*** što hoće"

Bivši ministar i još devet osoba, među kojima je njegova desna ruka Nicolo Accame i dvojica privatnih detektiva, Pierpaolo Pasqua i Gaspare Gallo, uhodili su, kako tvrdi odvjetništvo, Alessandru Mussolini (ultradesnica) i Piera Marazza (ljevica), koji su 2005. bili kandidati za pokrajinsku vladu Lacija.

Uhođenje dvoje kandidata provodilo se s nakanom da se dođe informacija koje će okrnjiti njihov ugled, pišu talijanske novine.

Storace koji je od početka tvrdio da nije kriv, rekao je da je usluge privatne detektivske agencije zatražio samo zato što je mislio da se njega uhodi.

Nedavno je talijanski poluotok potreslo nekoliko afera u svezi s nezakonitim telefonskim prisluškivanjem i s "poreznim uhođenjem".