Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Suđenje bivšem ministru?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo u Rimu zatražilo je da se ponovi suđenje Francescu Storaceu, bivšem ministru zdravstva u vladi Silvija Berlusconija zbog navodne umiješanosti u političko špijuniranje.

Storace, čelnik Nacionalnog saveza (AN, konzervativna desnica) koji je u to vrijeme bio predsjednik pokrajine Lacij u kojoj je Rim, optužen je za "umiješanost u neovlašteni pristup informatičkom sustavu".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIRIO U PROZORE I SNIMAO ŽENE Uhvaćen je ''Fantom s Trešnjevke'': ''Kada smo počeli vikati na njega, ostavio je bicikl i ispao mu je mobitel...'' Slika nije dostupna Počelo suđenje Već robijao zbog ubojstva, sada silovao ženu: "Nisi ti još vidjela zvijer, ne znaš ti što je prava opasnost"

Bivši ministar i još devet osoba, među kojima je njegova desna ruka Nicolo Accame i dvojica privatnih detektiva, Pierpaolo Pasqua i Gaspare Gallo, uhodili su, kako tvrdi odvjetništvo, Alessandru Mussolini (ultradesnica) i Piera Marazza (ljevica), koji su 2005. bili kandidati za pokrajinsku vladu Lacija.

Uhođenje dvoje kandidata provodilo se s nakanom da se dođe informacija koje će okrnjiti njihov ugled, pišu talijanske novine.

Storace koji je od početka tvrdio da nije kriv, rekao je da je usluge privatne detektivske agencije zatražio samo zato što je mislio da se njega uhodi.

Nedavno je talijanski poluotok potreslo nekoliko afera u svezi s nezakonitim telefonskim prisluškivanjem i s "poreznim uhođenjem".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene