Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanske vlasti izvijestile su da razmatraju mogućnost razmještaja vojske u području Napulja u nastojanju da se suprotstave sve većem nasilju u tom južnom talijanskom gradu u posljednjih nekoliko dana.


Od petka su u Napulju ubijene četiri osobe, što je neuobičajeno visoka brojka čak i za grad oduvijek poznat po uličnom nasilju i mafiji Camorri.

Vezani članci Vršnjačko nasilje Ravnatelj bolnice o stanju pretučenog 14-godišnjaka: "Iako su ozljede na početku bile okvalificirane kao lakše, riječ je o teškim ozljedama" Slika nije dostupna I gradonačelnik među 37 uhićenih talijanskih mafijaša

"O ovome ne smijemo misliti kao o tabu temi", rekao je ministar pravosuđa Clementa Mastella, aludirajući na mogućnost slanja vojske u to područje, piše Corriere della Sera.

Mastella je izjavio kako bi razmještaj vojnika mogao biti jedna od "mogućnosti suočavanja s nesigurnošću i strahom stanovnika Napulja". 

Glasnogovornik premijera Romana Prodija, Silvio Sircana rekao je kako će odluka o tomu biti donesena uskoro.

U prošlosti su talijanske vlasti znala razmjestiti vojne snage na mjestima gdje je djelovala talijanska mafija, uključujući i područje Napulja.