Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija šalje vojsku u Napulj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanske vlasti izvijestile su da razmatraju mogućnost razmještaja vojske u području Napulja u nastojanju da se suprotstave sve većem nasilju u tom južnom talijanskom gradu u posljednjih nekoliko dana.

Od petka su u Napulju ubijene četiri osobe, što je neuobičajeno visoka brojka čak i za grad oduvijek poznat po uličnom nasilju i mafiji Camorri.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrabrost ili ludost Mafiji poslao poruku: ''Još uvijek sam živ, a vi niste uspjeli'' Slika nije dostupna Gledao utakmicu na TV-u Policajci uhitili šefa mafije prerušeni u dostavljače pizze

"O ovome ne smijemo misliti kao o tabu temi", rekao je ministar pravosuđa Clementa Mastella, aludirajući na mogućnost slanja vojske u to područje, piše Corriere della Sera.

Mastella je izjavio kako bi razmještaj vojnika mogao biti jedna od "mogućnosti suočavanja s nesigurnošću i strahom stanovnika Napulja". 

Glasnogovornik premijera Romana Prodija, Silvio Sircana rekao je kako će odluka o tomu biti donesena uskoro.

U prošlosti su talijanske vlasti znala razmjestiti vojne snage na mjestima gdje je djelovala talijanska mafija, uključujući i područje Napulja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene