Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Dvije lavine odnijele pet života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet je osoba poginulo u dvije lavine u talijanskim zimovalištima, dok ih je sedam spašeno u operaciji spasilačke službe u noći između nedjelje i ponedjeljka.

U nedjelju popodne u dolini Trompia na planini Maniva pokraj Brescie na oko 2.000 metara lavina je zatrpala jedanaest mladih osoba koje su na motornim saonicama jurile izvan staza.

Pročitajte i ovo Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom" Nestali djed - 1 Bio maskiran u mušketira Muškarca (82) nema gotovo dva mjeseca: Obitelj u očaju zato što je teški bolesnik, a nije popio lijekove

Pod snijegom su poginula četvorica Talijana četiri osobe, a sedam ozlijeđenih spašeno je u noći s nedjelje na ponedjeljak. U nedjelju je pod drugom lavinom na Doss della Pesa u Trentinu poginuo Talijan koji se također skijao izvan staza.

Zbog opasnosti od novih lavina zatvoreni su neki planinski prijelazi u Italiji kao što su Tonale, Sella, Gardena, Falzarego, Valparola i drugi.

Stalno se upozorava da se ne smije skijati izvan staza, ali mnogi neoprezni skijaši stradavaju u lavinama i nesrećama koje su sami izazvali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene