Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pet je osoba poginulo u dvije lavine u talijanskim zimovalištima, dok ih je sedam spašeno u operaciji spasilačke službe u noći između nedjelje i ponedjeljka.


U nedjelju popodne u dolini Trompia na planini Maniva pokraj Brescie na oko 2.000 metara lavina je zatrpala jedanaest mladih osoba koje su na motornim saonicama jurile izvan staza.

Vezani članci Tragedija kod Okučana Vozač kamiona koji se prevrnuo kod Okučana pušten iz bolnice, i dalje tvrdi da nije znao da vozi migrante Ilustracija (Foto: AFP) Lavina pokosila švicarsko skijalište: Spašeno četvero ljudi, potraga se nestalima se nastavlja

Pod snijegom su poginula četvorica Talijana četiri osobe, a sedam ozlijeđenih spašeno je u noći s nedjelje na ponedjeljak. U nedjelju je pod drugom lavinom na Doss della Pesa u Trentinu poginuo Talijan koji se također skijao izvan staza.

Zbog opasnosti od novih lavina zatvoreni su neki planinski prijelazi u Italiji kao što su Tonale, Sella, Gardena, Falzarego, Valparola i drugi.

Stalno se upozorava da se ne smije skijati izvan staza, ali mnogi neoprezni skijaši stradavaju u lavinama i nesrećama koje su sami izazvali.