Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sudac koji vodi sudsku istragu o smrti Diane i Dodija al Fayeda izjavio je u ponedjeljak da "nijedan detalj" ne potkrepljuje teoriju urote koju je iznio Dodijev otac, a porota se povlači kako bi donijela pravorijek o uzrocima njihove smrti.


"Nema nijednog detalja koji bi upućivao da je vojvoda od Edinburgha (suprug kraljice Elizabete) naložio pogubljenje Diane, ni da su ga organizirale tajne službe ili neka vladina agencija", izjavio je sudac Scott Baker predstavljajući zaključke javnih rasprava koje su se šest mjeseci vodile na londonskom Visokom sudu.

Vezani članci Suci na zabavi s Kerumom Šef splitskog Upravnog suda povrijedio sudačku etiku kad se s Kerumom družio u konobi Uznemiravanje, ilustracija Više od 5000 ljudi potpisalo peticiju u kojoj zahtijevaju ostavku vrhovnog suca zbog podrške silovatelju: ''Pokušali ste osuditi žrtvu da je doživotno siluje mučitelj''

"Ne postoji ni najmanji dokaz koji bi potkrijepio navode Mohameda al Fayeda", Dodijeva oca, dodao je. Teorije urote koje je zagovarao egipatski milijarder "toliko su očito neutemeljene" da ih čak i njegovi odvjetnici nisu htjeli braniti, dodao je.

Al Fayed drži da su princeza i njezin prijatelj ubijeni u okviru urote koju je skovao princ Philip, a izvele britanske tajne službe kako se Diana, majka budućeg engleskog kralja, ne bi udala za muslimana. On tvrdi i da je Diana bila trudna s njegovim sinom.

Francuska i britanska policija zaključile su u istrazi da je prometnu nesreću koja se 31. kolovoza 1997. dogodila u tunelu mosta Alma u Parizu uzrokovala prevelika brzina i vozač koji je bio pijan.

Sudska istraga koja se vodila od srpnja 2007. do konca veljače 2008. stajala je 2,88 milijuna funta (3,64 milijuna eura), uz 3,6 milijuna funta (4,55 milijuna eura) vrijednu istragu Scotland Yarda koja je trajala 3 godine i tijekom koje je saslušano tristo svjedoka.