Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

U manje od dva mjeseca

Istanbul protjerao gotovo 21.000 migranata, Sirijci moraju otići do 30. listopada

Sirijci odlaze iz Istanbula (Foto: AFP)
Sirijci odlaze iz Istanbula (Foto: AFP) Foto: Afp
Više od 20.000 ilegalnih migranata uključujući Sirijce protjerano je iz Istanbula od sredine srpnja, objavio je u utorak guvernerov ured.

Ukupno 16.423 "ilegalnih migranata koji su stigli iregularnim putem" relocirano je u druge gradove dok ne budu deportirani, između 12. srpnja i 25. kolovoza.

Pročitajte i ovo Požar u istanbulskom noćnom klubu U centru Istanbula VIDEO Užas u noćnom klubu: U strašnom požaru poginulo 29 ljudi, pet osoba privedeno Ilustracija tragedija u Albaniji U stravičnoj nesreći osam ljudi poginulo: Automobil jurio 200 km/sat i sletio u rijeku

Uz to, ukupno 4500 neregistriranih Sirijaca poslano je u izbjegličke logore izvan grada, navodi se u priopćenju ureda.

Sirijske izbjeglice pod privremenom su zaštitom u Turskoj, ali su vlasti nedavno postrožile mjere sigurnosti koje se odnose na njih zbog financijske krize i jačanja nezadovoljstva javnosti njima.

Sirijci u Istanbulu moraju otići do 30. listopada ili će biti poslani natrag u turski grad u kojem su prvo bili registrirani. Rok je već produljen s 20. kolovoza.

Izuzeti su osnovnoškolci i njihove obitelji, siročad, poslodavci i studenti. U Turskoj živi 4 milijuna izbjeglica, uključujući 3,6 milijuna iz Sirije.

U Istanbulu je registrirano više od pola milijuna Sirijaca, a još 300.000 živi ih u gradu a registrirani su negdje drugdje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene