Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ribar je ogromnu psinu uhvatio u Jadranskom moru i to na 120 metara dubine. Ulov je prijavio vlastima.


Crnogorac Ilija Rafailović iz Rafailovića u subotu je u ranim jutarnjim satima na pučini zajedno s još dvojicom ribara ulovio morskog psa dugog 2,8 metara. Riječ je o vrsti Hexanchus griseus ili takozvanom "glavonji", čije meso nije jestivo za ljude.

Vezani članci Koronavirus u Ljubljani, ilustracija Susjedi sve bliže kraju epidemije, još jedna zemlja u blizini ublažila mjere: Maske nakon pola godine obvezne samo u zatvorenome Surfer, ilustracija Strašna tragedija u Australiji: Surfer umro nakon napada morskog psa, policija zatvorila plaže

Taj inače poznati ribar, kako pišu Vijesti.me, s ulovom je doplovio u Rafailoviće te je o tome obavijestio Institut za biologiju mora iz Kotora, koji je potvrdio da se radi o navedenoj vrsti.

Omiš: Vidio dvije peraje, policija tražila morske pse

Rafailović ima bogato ribarsko iskostvo od gotovo tri desetljeća, a vlasnik je i restorana "Tri Ribara" u crnogorskom mjestu Rafailovići.

Hexanchus griseus je jedna od većih vrsta morskih pasa, čiji je najveći uhvaćeni primjerak bio dužine čak 4,82 metra, a njegova najveća posebnost je što umjesto uobičajenih pet škrga sa svake strane, on ima šest.

Radi se o velikom grabežljivcu koje su u prehrambenom lancu druge vrste morskih pasa, raže, druge vrste riba, lignje, rakovi, kozice, te morski sisavci poput tuljana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook