Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teror na starom kontinentu

Gadafijev nećak: 'ISIS će u Europi izvesti napad poput onog 11. rujna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nećak pokojnog libijskog diktatora Moamera Gadafija tvrdi da će na svakih tisuću imigranata koji dolaze u Europu biti 50 terorista.

'Islamska država u naredne bi dvije godine u Europi mogla izvesti teroristički napad poput onog u New Yorku, 9/11', upozorava nećak pokojnog libijskog diktatora Moamera Gadafija i bivši obavještajac, Ahmed Gadafi al-Dam.

Također tvrdi da bi u idućih godinu dana najmanje pola milijuna imigranata iz Libije moglo doći do Europe. Među njima će sigurno biti i tisuće terorista koji će širiti teror na starom kontinentu.

'Do kraja ove godine bar 500 tisuća imigranata doći će u Europu, a na svakih tisuću bit će 10 do 50 terorista. Za godinu, dvije, imat ćete još jedan 11. rujna', kazao je Ahmed Gadafi za Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Meta urote, kaže Dodik: Amerikanci me žele ukloniti, a u SAD-u ima više gladnih nego u RS-u Slika nije dostupna Potpuni kaos Libija: Opljačkan kombi središnje banke, ukradeno 55 milijuna dolara

Tvrdi kako islamističke grupe imigrante dovode u svoje kampove i obučavaju ih za vojnike.

'Daju im novac, govore im o Alahu na nebesima i obećavaju da će ih tamo čekati djevice', kaže Gadafi al-Dam koji danas živi u egzilu u Kairu.

Oteli stotine ljudi, za otkupninu oslobodili 19

Islamska država iz tjedna u tjedan širi svoj teritorij, a uspjela je zauzeti i Sirt, Gadafijev rodni grad. Njegov nećak tvrdi da militanti lojalni ISIS-u u Libiji vjerojatno drže pod kontrolom više od 6.000 barela uranija, vrijednog 400 milijuna dolara, koji je čuvala vladina vojska u pustinji, kod grada Sabhe. Uranij bi mogli prodati, primjerice, Sjevernoj Koreji, kako bi dalje financirali svoje terorističke aktivnosti, smatra Gadafi al-Dam.

Tvrdi da predstavlja dva milijuna Libijaca, koji su požalili zbog revolucije, i nada se da će biti idući predsjednik Libije. Uskoro planira posjetiti Veliku Britaniju i druge europske zemlje kako bi dobio podršku za svoju mirovnu konferenciju za Libiju na koju bi pozvao i islamiste pa čak i džihadiste iz ISIS-a. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene