Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Islamska država

Oteli stotine ljudi, za otkupninu oslobodili 19

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadisti ekstremističke skupine Islamske države (IS) oslobodili su u nedjelju u zamjenu za otkupninu 19 asirskih kršćana otetih prošlog tjedna u Siriji, objavila je Asirska mreža za ljudska prava.

Više od 200 kršćana još se nalazi u rukama IS-a, koji ih je oteo prošli tjedan iz njihovih sela na sjeveroistoku Sirije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubrzano se širi U Nebraski izvanredno stanje zbog ptičje gripe Slika nije dostupna Započeta terapija Ministar Mrsić primljen u bolnicu radi upale pluća

"Devetnaest asirskih talaca stiglo je u nedjelju u crkvu Naše Gospe Hasake, nakon što ih je pustio IS", rekao je dužnosnik Asirske mreže za ljudska prava sa sjedištem u Švedskoj Oussama Edward.

Jihadi John bio je nesretno zaljubljen, u školi su mu se rugali zbog lošeg zadaha

"Doputovali su u dva autobusa koji su ih prevezli iz Šadadea (uporišta IS-a u pokrajini Hasake gdje su bili zatočeni), do grada Hasakea gdje ih je dočekao asirski nadbiskup Efrem Atnaeil", naglasio je on.

Po njemu, vjerski sud IS-a odlučio je u subotu osloboditi ih u zamjenu za svotu novca za svaku obitelj koju IS smatra porezom koji nemuslimani moraju platiti. Nije mogao reći o kojoj se svoti radi ali je podsjetio da su se u studenom Asirci koje je oteo IS morali platiti 1700 dolara po osobi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene