Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Islamska država

Oteli stotine ljudi, za otkupninu oslobodili 19

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadisti ekstremističke skupine Islamske države (IS) oslobodili su u nedjelju u zamjenu za otkupninu 19 asirskih kršćana otetih prošlog tjedna u Siriji, objavila je Asirska mreža za ljudska prava.

Više od 200 kršćana još se nalazi u rukama IS-a, koji ih je oteo prošli tjedan iz njihovih sela na sjeveroistoku Sirije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubrzano se širi U Nebraski izvanredno stanje zbog ptičje gripe Slika nije dostupna Sve se vraća, sve se plaća Nekim strancima koji su lani bili na Jadranu ovih dana nije nimalo veselo

"Devetnaest asirskih talaca stiglo je u nedjelju u crkvu Naše Gospe Hasake, nakon što ih je pustio IS", rekao je dužnosnik Asirske mreže za ljudska prava sa sjedištem u Švedskoj Oussama Edward.

Jihadi John bio je nesretno zaljubljen, u školi su mu se rugali zbog lošeg zadaha

"Doputovali su u dva autobusa koji su ih prevezli iz Šadadea (uporišta IS-a u pokrajini Hasake gdje su bili zatočeni), do grada Hasakea gdje ih je dočekao asirski nadbiskup Efrem Atnaeil", naglasio je on.

Po njemu, vjerski sud IS-a odlučio je u subotu osloboditi ih u zamjenu za svotu novca za svaku obitelj koju IS smatra porezom koji nemuslimani moraju platiti. Nije mogao reći o kojoj se svoti radi ali je podsjetio da su se u studenom Asirci koje je oteo IS morali platiti 1700 dolara po osobi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene