Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kršćani oteti u Libiji

Nove brutalne snimke potresaju svijet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedjeljna videosnimka nosi naziv: "Poruka potpisana krvlju upućena narodu Križa".

Džihadistička skupina Islamska država (IS) objavila je u nedjelju videosnimku pogubljenja osoba koje je predstavila kao egipatske kršćane, kopte koje je nedavno bila otela u Libiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac troje djece Splićanin objavio eksplicitne snimke bivše djevojke iz osvete, slao prijeteće poruke: "Neće me zaustaviti ni kordon policajaca!" Ilustracija Skandal u dalmatinskoj školi Časna sestra na vjeronauku plašila djecu pričom o jogi: "To je prizivanje vraga, dogodit će vam se nešto loše"

Na snimkama objavljenim na mrežnim stranicama kojima se koristi IS, osobe u narančastim odijelima, sličnim onima koje su nosili taoci koje je džihadistička skupina nedavno pogubila u Siriji, poredani su na plaži s rukama u lisičinama na leđima, nakon čega im krvnici odrubljuju glavu nožem.

U posljednjem broju časopisa El Dabiq, koji izlazi na engleskom jeziku, od četvrtka, objavljen je napis o otmici 21 egipatskog kopta, popraćen fotografijama sličnim onima na videosnimci objavljenoj u nedjelju.

VIDEO Džihadisti u kavezima voze zarobljenike i prijete da će ih spaliti

Libijski ogranak IS-a izvijestio je u siječnju da je oteo 21 egipatskog kopta u Libiji, a i Kairo je potvrdio da je 20 njegovih državljana oteto u toj susjednoj zemlji u dvama odvojenim napadima.

Nedjeljna videosnimka nosi naziv: "Poruka potpisana krvlju upućena narodu Križa", a u titlu se navodi da je upućena "narodu Križa vjernom neprijateljskoj egipatskoj Crkvi". (Hina)

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene