Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iransko nuklearno pitanje

Iransko pitanje: Peking ipak za mirno rješenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina će se i dalje zalagati za mirno rješenje iranskog nuklearnog pitanja. Njihovo stajalište je ključno za rješavanje problema.

Kinezi su i dalje za 'mirno rješenje', kada je riječ o iranskom nuklearnom pitanju, priopćilo je u četvrtak ministarstvo vanjskih poslova, u trenutku kad je SAD izvijestio kako je Peking spreman angažirati se na 'ozbiljnim pregovorima' u UN-u o ovome pitanju. 'Kada je riječ o iranskom nuklearnom pitanju, Kina će i dalje raditi na mirnom rješenju problema. Oduvijek smo se zalagali za mirno rješenje te namjeravamo tako i nastaviti', izjavio je glasnogovornik kineskog ministarstva Qin Gang.

Pročitajte i ovo Ali Hamenei Prijete stabilnosti Nuklearna sila zlokobno najavila: "Ako se osjetimo ogroženima, nećemo imati izbora..." Ratni brod Šahid Mahdavi Opremljen projektilima Iranski ratni brod prvi put prelazi ekvator: Jedan važan detalj se taji

Ministarstvo je ponovilo tradicionalno stajalište Pekinga nakon izjave američke veleposlanice pri UN-u Susan Rice, prema kojoj Kina prihvaća angažman u 'ozbiljnim pregovorima' u UN-u o iranskom nuklearnom pitanju. Stajalište Kine, jedine članice grupe angažirane na iranskom nuklearnom pitanju, koja se do sada protivila novim sankcijama, ključno je za rješenje problema. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene