Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kina će se i dalje zalagati za mirno rješenje iranskog nuklearnog pitanja. Njihovo stajalište je ključno za rješavanje problema.


Kinezi su i dalje za 'mirno rješenje', kada je riječ o iranskom nuklearnom pitanju, priopćilo je u četvrtak ministarstvo vanjskih poslova, u trenutku kad je SAD izvijestio kako je Peking spreman angažirati se na 'ozbiljnim pregovorima' u UN-u o ovome pitanju. 'Kada je riječ o iranskom nuklearnom pitanju, Kina će i dalje raditi na mirnom rješenju problema. Oduvijek smo se zalagali za mirno rješenje te namjeravamo tako i nastaviti', izjavio je glasnogovornik kineskog ministarstva Qin Gang.

Vezani članci Slika nije dostupna Iran do nedavno spremao nuklearno naoružanje za rat? Slika nije dostupna Iran masovno proizvodi balističke rakete triput brže od zvuka

Ministarstvo je ponovilo tradicionalno stajalište Pekinga nakon izjave američke veleposlanice pri UN-u Susan Rice, prema kojoj Kina prihvaća angažman u 'ozbiljnim pregovorima' u UN-u o iranskom nuklearnom pitanju. Stajalište Kine, jedine članice grupe angažirane na iranskom nuklearnom pitanju, koja se do sada protivila novim sankcijama, ključno je za rješenje problema. (Hina)