Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski vrhovni vođa Ali Hamnei u govoru koji je izravno prenosila televizija prigodom završne svečanosti Ramazana upozorio je na mogućnost građanskog rata u Egiptu.


'Zabrinjavaju nas događaji u Egiptu. Mogućnost građanskog rata je svakim danom veća. To je katastrofa", rekao je ajatolah Ali Hamnei.

On je zatražio od egipatskog naroda, političkih i vjerskih dužnosnika i intelektualaca da razmotre opasnosti nastavka te situacije.

Osim toga, osudio je masakre stanovništa i uporabu sile, te se izjasnio protiv uplitanja stranih država. Ako se pokrene građanski rat, ništa ga neće zaustaviti.

'Savjetujem egipatskim elitama da ne dopuste stranim zemljama da se upliću u egipatsku situaciju', dodao je, ali nije naveo niti jednu zemlju.

Vezani članci Iran predstavio novi dron Iran predstavio spektakularni high-tech dron, tvrde da ima domet čak 2000 km. Pogledajte kako su ga nazvali Nastavljaju se palestinsko-izraelski sukobi 01 VIDEO Gaza napadnuta salvom raketa, srušena dvanaesterokatnica: "Bombe su pale na naš ured. Trčali smo i molili se da se vojska ipak povuče"

>>Mursijeve pristaše slavile Bajram i provocirale vladu

Iran i Egipat nemaju diplomatske odnose duže od 30 godina.

Hamnei je također osudio izraelsko-palestinske mirovne pregovore i ocijenio da će oni biti na štetu Palestinaca. 'Ono što su pripremili silnici (SAD) u tim pregovorima je na štetu Palestinaca. Islamski svijet mora osuditi uzurpatorske akcije cionističkih divljih vukova i njihovih zaštitnika', rekao je Hamnei.

'Ti pregovori ne bi smjeli završiti još većom nepravdom prema palestinskom narodu i izolacijom palestinskim muslimanskih boraca', dodao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook