Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osudio uporabu sile

Ali Hamnei: 'Zabrinjavaju nas događaji u Egiptu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski vrhovni vođa Ali Hamnei u govoru koji je izravno prenosila televizija prigodom završne svečanosti Ramazana upozorio je na mogućnost građanskog rata u Egiptu.

'Zabrinjavaju nas događaji u Egiptu. Mogućnost građanskog rata je svakim danom veća. To je katastrofa", rekao je ajatolah Ali Hamnei.

On je zatražio od egipatskog naroda, političkih i vjerskih dužnosnika i intelektualaca da razmotre opasnosti nastavka te situacije.

Osim toga, osudio je masakre stanovništa i uporabu sile, te se izjasnio protiv uplitanja stranih država. Ako se pokrene građanski rat, ništa ga neće zaustaviti.

'Savjetujem egipatskim elitama da ne dopuste stranim zemljama da se upliću u egipatsku situaciju', dodao je, ali nije naveo niti jednu zemlju.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

>>Mursijeve pristaše slavile Bajram i provocirale vladu

Iran i Egipat nemaju diplomatske odnose duže od 30 godina.

Hamnei je također osudio izraelsko-palestinske mirovne pregovore i ocijenio da će oni biti na štetu Palestinaca. 'Ono što su pripremili silnici (SAD) u tim pregovorima je na štetu Palestinaca. Islamski svijet mora osuditi uzurpatorske akcije cionističkih divljih vukova i njihovih zaštitnika', rekao je Hamnei.

'Ti pregovori ne bi smjeli završiti još većom nepravdom prema palestinskom narodu i izolacijom palestinskim muslimanskih boraca', dodao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene