Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran: Bivši pregovarač oko nuklearne krize optužen za špijunažu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši član iranskog pregovaračkog tima oko nuklearne krize Hosein Musavian, uhićen u ponedjeljak, optužen je za špijunažu nuklearnog programa, objavila je agencija Fars, pozivajući se na izjavu nepoznatog izvora.

"Optužnica ga tereti za špijunažu u nuklearnim pitanjima. Zbog toga njegov slučaj razmatra tužilaštvo revolucionarnog suda, pod izravnim nadzorom zamjenika teheranskog tužitelja za sigurnost", rekao je taj izvor, čije ime agencija ne navodi.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna"

U tijeku je "ispitivanje Musaviana u zatvoru Evinu u sklopu
ministarstva informiranja", dodao je izvor, napomenuvši kako zasad "nema odluke o mogućem puštanju zatvorenika na slobodu uz jamčevinu".

Bivši veleposlanik Irana u Njemačkoj, Musavian je odigrao veliku ulogu u pregovorima oko nuklearne krize s europskom trojkom (Francuska, Njemačka, Velika Britanija) do 2005. godine.

Bio je glasnogovornik pregovaračke ekipe pod vodstvom Hasana Rohanija, koja je potpisala sporazum o prekidu aktivnosti oko obogaćivanja urana, prema naputku tadašnjeg reformističkog predsjednika Mohamada Hatamija.

Ti su pregovarači povučeni nakon izbora u lipnju 2005. i dolaska na vlast konzervativca Mahmuda Ahmadinedžada i zamijenjeni njemu bliskom ekipom s Alijem Laridžanijem na čelu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene