Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Abu Bakr al-Baghdadi najtraženiji je terorist na svijetu.


Vođa Islamske države (IS) Abu Bakr al-Bagdadi nije ubijen u iračkom zračnom napadu na skup članova te sunitske ekstremističke skupine u kojemu je u nedjelju u Iraku ubijeno sedam njihovih čelnika, rekli su bolnički izvori, a IS je na Twitteru objavio da će čak i ako je njihov vođa mrtav, samoproglašeni 'kalifat' preživjeti.

Vezani članci Islamska država, ilustracija Islamska država u Iraku ponovno jača. "Vrlo su sofisticirani. Oni su sada kao Al-Kaida na steroidima" Ilustracija (Foto: AFP) Vlasti BiH razmatraju mogući povratak žena i djece iz Sirije i Iraka: "Ispituje se njihova uloga u Islamskoj državi"

Iračka vojska objavila je ranije službeno priopćenje u kojem je rekla da su meta dvaju odvojenih iračkih zračnih napada na zapadu Iraka u nedjelju bili skup vođa Islamske države i konvoj u kojemu je bio i al-Bagdadi.

Nitko ga nije vidio mjesecima: Je li ovo poruka vođe Islamske države?

Bilo je to još jedno od napotvrđenih izvješća o mogućoj smrti ili ozljedi al-Bagdadija koji je preživio godinu dana zračnih napada što ih u Iraku izvodi međunarodna koalicija na čelu sa Sjedinjenim Državama.

Al-Bagdadi je proglasio kalifat na područjima koja je osvojio u Iraku i susjednoj Siriji, a sebe je proglasio kalifom.

Agencija Reuters prenosi da borac IS-a s kojim je razgovarala telefonski nije mogao potvrditi je li Bagdadi bio u konvoju, ali je ustvrdio da će se skupina boriti bez obzira na njegovu sudbinu.

"Čak i ako je on mučenik, to se neće odraziti na IS. Izgubit ćemo vođu, ali bit će tisuću Bagdadija", rekao je i dodao "Svake minute rodi se jedan vođa Islamske države".

Pristaše te skupine objavile su na Twitteru da će 'kalifat' preživjeti čak i ako je al-Bagdadi

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook