Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objasnio stručnjak

Ipak nije misterij? Evo zašto zvone mobiteli putnika nestalog aviona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelji su iznenađene jer im se ne javlja govorna pošta, ali stručnjaci tvrde da se u nekim slučajevima odmah začuje zvuk zvona nakon pritiska tipke za zvanje.

Mobiteli putnika iz nestalog malezijskog zrakoplova i dalje zvone, ali nitko se ne javlja. Iako je po mnogima riječ o jezivoj činjenici, za nju čini se postoji objašnjenje povezano s mobilnim telefonima i načinima funkcioniranja mreže, umjesto s misterijom, piše NBC.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Objavljene najnovije informacije FOTO Oglasila se austrijska policija: ''Razjašnjen je identitet osoba...'' Ivanka Baketarić Kraj potrage Policija pronašla nestalu ženu

Obitelji su iznenađene jer im se ne javlja govorna pošta, ali stručnjaci tvrde da se u nekim slučajevima odmah začuje zvuk zvona nakon pritiska tipke za zvanje.

Počela potraga za nestalim zrakoplovom i na na kopnu

'To međutim ne znači da telefon koji zovete zvoni', tvrdi analitičar Jeff Kagan. Dodao je kako je nakon poziva mreža u potrazi za telefonom, a prvo se bazira na mjesto gdje je uređaj bio posljednji put. Nakon toga se potraga širi, a ako ne urodi plodom poziv prestaje.

Potraga može biti trenutačna ili trajati nekoliko sekundi. Za to vrijeme telefon, ovisno o modelu, mreži i drugim varijablama, može zvoniti kako bi se ukazalo pozivatelju na pokušaj uspostavljanja veze. I dok će pozivatelj zvonjavu čuti četiri puta, osoba koju zove može ju čuti jednom ili uopće ne.

Misterij: Mobiteli putnika nestalog zrakoplova i dalje zvone

Ako je mobitel u načinu rada 'zrakoplov' ili je isključen, izvan dometa, uništen...mreža i dalje može uzeti nekoliko sekundi da potvrdi da je nedostupan. Teorija ima smisla ako se u obzir uzme videozapis jednog kineskog informativnog kanala u kojem član obitelji zove jednog od nestalih putnika, a zvonjava traje tek sekundu prije prekida poziva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene