Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obitelji su iznenađene jer im se ne javlja govorna pošta, ali stručnjaci tvrde da se u nekim slučajevima odmah začuje zvuk zvona nakon pritiska tipke za zvanje.


Mobiteli putnika iz nestalog malezijskog zrakoplova i dalje zvone, ali nitko se ne javlja. Iako je po mnogima riječ o jezivoj činjenici, za nju čini se postoji objašnjenje povezano s mobilnim telefonima i načinima funkcioniranja mreže, umjesto s misterijom, piše NBC.

Vezani članci Nestala Valentina Mamić Jeste li je vidjeli? Kod Slavonskog Broda nestala 14-godišnjakinja Indiju zahvatio ciklon, ilustracija Zbog ciklona Tauktae u potonuću broda nestalo 96 ljudi: ''Veliki broj osoblja vjerojatno pluta u vodi''

Obitelji su iznenađene jer im se ne javlja govorna pošta, ali stručnjaci tvrde da se u nekim slučajevima odmah začuje zvuk zvona nakon pritiska tipke za zvanje.

Počela potraga za nestalim zrakoplovom i na na kopnu

'To međutim ne znači da telefon koji zovete zvoni', tvrdi analitičar Jeff Kagan. Dodao je kako je nakon poziva mreža u potrazi za telefonom, a prvo se bazira na mjesto gdje je uređaj bio posljednji put. Nakon toga se potraga širi, a ako ne urodi plodom poziv prestaje.

Potraga može biti trenutačna ili trajati nekoliko sekundi. Za to vrijeme telefon, ovisno o modelu, mreži i drugim varijablama, može zvoniti kako bi se ukazalo pozivatelju na pokušaj uspostavljanja veze. I dok će pozivatelj zvonjavu čuti četiri puta, osoba koju zove može ju čuti jednom ili uopće ne.

Misterij: Mobiteli putnika nestalog zrakoplova i dalje zvone

Ako je mobitel u načinu rada 'zrakoplov' ili je isključen, izvan dometa, uništen...mreža i dalje može uzeti nekoliko sekundi da potvrdi da je nedostupan. Teorija ima smisla ako se u obzir uzme videozapis jednog kineskog informativnog kanala u kojem član obitelji zove jednog od nestalih putnika, a zvonjava traje tek sekundu prije prekida poziva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook