Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kroz zaštićenu šumu

Ipak će se graditi sporna trasa autoceste Moskva-S.Peterburg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska vlada konačno je odobrila gradnju prijeporne trase autoceste Moskva-Sankt Peterburg kroz zaštićenu šumu u predgrađu Moskve.

Taj je plan je privremeno 'zaledio' predsjednik Dmitrij Medvedev nakon jake mobilizacije civilnog društva.

Pročitajte i ovo Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

'Odlučili smo izgraditi autocestu Moskva-Sankt Petersburg kroz šumu Himki. To je konačno stajalište Rusije', rekao je zamjenik premijera Sergej Ivanov, prenosi Interfax. On je dodao da će odluka o početku gradnje ceste biti donijeta čim je potvrdi predsjednik.

Medvedev je zaledio sporni plan nakon velikih skupova stanovnika i oporbenih pokreta protiv izgradnje te trase. Tada je naredio jednom vladinom povjerenstvu da odluči hoće li ona biti izmijenjena.

Pretučeni novinari koji su pratili slučaj

Protivnici projekta naglašavali su da je on protivan javnom interesu i da je obilježen korupcijom. Dvojica novinara koja su pratila cijeli slučaj, Oleg Kašin i Konstantin Fetisov, brutalno su pretučeni.

Ruska je vlada obećala da će zasaditi 500 hektara šume umjesto 100 hektara koliko će biti posječeno zbog gradnje ceste. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene