Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prikazani kao polje maka

INFOGRAFIKA Svi svjetski ratovi u posljednjih 100 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možda je prošlo 100 godina od Velikog rata (Prvi svjetski rat), no svijet je i dalje ostao nesigurno mjesto po pitanju sukoba.

Infografika poppyfield.org pokazuje isprepletenost ratova kojima smo svjedoci i proteklih ratova u kronologiji prikazanoj kao polje cvjetova maka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni zločin u Trpinji Osuđen na 20 godina: Mučili civile, tjerali ih da pjevaju četničke pjesme i pasu travu pa ih strijeljali MIG-21 Hrabri pothvat Prošle su 32 godine: Borović je već izgubio nadu i htio iskočiti iz aviona kojemu je ponestajalo goriva kada je uočio bljesak

"Prvi svijetski rat je prvotno bio nazvam ratom za prekid svih ratova. Nažalost, svijet je otad svjedokom preko 200 oružanih sukoba u narodnih 100 godina", ističe se na navedenim internetskim stranicama.

Vizualizacija je u obliku polja maka da bi se naglasila cijena u ljudskim životima. Čitavu infografiku možete pogledati OVDJE.

Drugi svjetski rat je, naravno uzeo najviše života, ali u infografici je zabilježen i Domovinski rat, samo ne pod tim nazivom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene