Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjernici razočarani

Indonezija: Kraj ramazana odgođen zbog položaja Mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indonezijska vlada objavila je da položaj Mjeseca ne dozvoljava da se mjesec ramazan završi u utorak izazivajući razočaranje u najbrojnijoj muslimanskoj naciji na svijetu koja se nadala kraju posta.

Indonežani, od kojih je 90 posto muslimana, obilježavaju Ramazanski bajram bogatim stolovima i novom odjećom, no za to će morati pričekati još jedan dan. Dio stanovnika već je pripremio objede ne očekujući objavu indonezijske vlade koja ih je zatekla kasno u ponedjeljak. Ipak, mnogi su nastavili postiti i u utorak, a veliki trgovački centri pomaknuli su dan otvaranja na srijedu.

Položaj Mjeseca određuje početak i kraj mjeseca ramazana i astronomi i vjerska tijela izvijestila su vladu da je Mjesec prenisko da bi se mogao proglasiti kraj posta.

Ipak dio stanovnika u Indoneziji odlučio je slaviti Ramazanski bajram u utorak kao i druge zemlje poput Saudijske Arabije. (Hina)

Pročitajte i ovo Džakarta Velika promjena Džakarta više neće biti glavni grad Indonezije: Gradi se novi grad, poznato i njegovo ime i gdje će se nalaziti Prabowo Subianto (L) i Gibran Rakabuming Raka (D) "Najbolji Indonežani" Nakon neslužbenih rezultata Subianto proglasio pobjedu, rivali daleko iza njega

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene