Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indonezijski spasioci pretražuju ruševine zgrada stradalih u jučerašnjem snažnom potresu, čiji je epicentar pogodio područje 115 kilometara južno od obale otoka Jave i u kojem je poginulo najmanje 57 osoba, dok su mnoge nestale pod brojnim odronima zemlje.


Više od 300 osoba u potresu je zadobilo ozljede, a na desetine se još uvijek vode kao nestale. Na pojedinim dijelovima indonezijskog otoka Java, gdje se potres osjetio najjače, policija, vojnici i lokalno stanovništvo, golim rukama pretražuju ruševine i odrone, koji su uništili na tisuće domova.

Vezani članci Potres, Ilustracija Banovina se opet trese: Zabilježen još jedan potres - ''Izgleda da opet ne budemo spavali. Jako je zatreslo'' Potres u Indoneziji Potres magnitude 6 stupnjeva u moru kod Indonezije

>> Najmanje 15 mrtvih u snažnom potresu u Indoneziji

'Još uvijek pretražujemo ruševine, ne bi li možda uspjeli pronaći koju preživjelu osobu', kazao je Maman Susanto, dužnosnik agencije za upravljanje katastrofama, prenose agencije. 'Oko 18.000 kuća i drugih objekata oštećeno je u potresu', dodao je. Oko 5.000 ljudi, koji su ostali bez domova, potražilo je sklonište pod šatorima.