Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prilika za male dućane

Indija: Štrajk protiv širenja svjetskih trgovinskih lanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indiju je u četvrtak zahvatio štrajk malih trgovaca koji se protive reformi što bi svjetskim trgovinskim lancima omogućila otvaranje malih dućana.

Prema reformi koju predlaže vlada strane tvrtke poput američkog Walmarta, britanskog Tescoa i francuskog Carrefoura, mogle bi kupiti do 51 posto kapitala indijskih trgovaca na malo.

Pročitajte i ovo Trojica muškaraca osumnjičenih za silovanje blogerke Užas u Indiji Grupno silovali blogericu: Uhićena preostala četiri osumnjičenika Trojica muškaraca osumnjičenih za silovanje blogerke Strašan zločin Objavljene prve fotografije uhićenih zbog brutalnog silovanja blogerice: "Prislonili su mi nož na vrat i rekli da će me ubiti"

Nakon prve odgode prošle godine zbog političkog spora i nezadovoljstva malih trgovaca, premijer Manmohan Singh ponovno je uveo tu reformu prošlog tjedna u skopu niza mjera stimuliranja usporenog gospodarstva.

>> BDP u Indiji porastao za 5,5 posto

Zbog štrajka sindikata i malih trgovaca koji se boje za opstanak u konkurenciji s multinacionalnim kompanijama, u zemlji je zatvorena većina dućana. U New Delhiju i drugim velikim gradovima za četvrtak je predviđeno više manifestacija.

Organizacija koja okuplja 10.000 indijskih sindikata, Confederation od All India Traders (CAIT), predviđa štrajka 50 milijuna ljudi. Na ulicama velikih gradova raspoređene su brojne policijske snage. Gospodarska prijestolnica Indije Bombay nije zahvaćena štrajkom jer su lokalne političke stranke odbile sudjelovati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene