Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dok ostalima pada...

BDP u Indiji porastao za 5,5 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok je gospodarska kriza zahvatila gotovo cijeli svijet, Indija bilježi rast BDP-a od 5,5 posto.

Hrvatsko gospodarstvo, koje stoji na klimavim nogama, u drugom tromjesječju je zabilježilo pad BDP-a od 2.1 posto. U Indiji je situacija drugačija. Oni uspješno odolijevaju krizi te uz to bilježe i porast BDP-a od 5,5 posto.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet" Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

Indijsko je gospodarstvo naraslo više od predviđanja. Nakon što je prvo tromjesječje završila s porastom od 5.3 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, u drugom je tromjesječju zabilježen novi rast kako pokazuju službeni podaci Državnog statističkog ureda u New Dehliju.

>> BDP pao za 2,1 posto!

'Iako je Indija zabilježila maleni rast, to još uvijek nije rast koji Indija može postići. Indija se treba brže širiti kako bi smanjila siromaštvo i ubrzala razvoj', rekao je Sonal Varma, ekonomist u Nomura Holdingu.

Pred premijerom Manmohan Singh je pritisak da na dnevni red ponovo postavi agendu za razvoj, jer inflacija od 7 posto smanjuje prostor Centralne banke da smanji stope kako bi se dalje oživjelo gospodarstvo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene