Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok je gospodarska kriza zahvatila gotovo cijeli svijet, Indija bilježi rast BDP-a od 5,5 posto.


Hrvatsko gospodarstvo, koje stoji na klimavim nogama, u drugom tromjesječju je zabilježilo pad BDP-a od 2.1 posto. U Indiji je situacija drugačija. Oni uspješno odolijevaju krizi te uz to bilježe i porast BDP-a od 5,5 posto.

Vezani članci Smog u New Delhiju (Foto: AFP) - 1 Indija prisiljena provoditi neobično pravilo za vozače: Zbog smoga uveden sustav ''par-nepar'' Jakob Bergant Žongler (Foto: Nova TV) - 3 Prije nje nikad nije bio u vezi:  Vegan kojem je tata mesar prvu je curu upoznao  u hramu i odmah je oženio

Indijsko je gospodarstvo naraslo više od predviđanja. Nakon što je prvo tromjesječje završila s porastom od 5.3 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, u drugom je tromjesječju zabilježen novi rast kako pokazuju službeni podaci Državnog statističkog ureda u New Dehliju.

>> BDP pao za 2,1 posto!

'Iako je Indija zabilježila maleni rast, to još uvijek nije rast koji Indija može postići. Indija se treba brže širiti kako bi smanjila siromaštvo i ubrzala razvoj', rekao je Sonal Varma, ekonomist u Nomura Holdingu.

Pred premijerom Manmohan Singh je pritisak da na dnevni red ponovo postavi agendu za razvoj, jer inflacija od 7 posto smanjuje prostor Centralne banke da smanji stope kako bi se dalje oživjelo gospodarstvo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.