Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije se radilo o bombi

Incident pred američkim veleposlanstvom u Ljubljani ispao lažni alarm

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetdevetogodišnji mladić iz okolice Krškoga, čiji identitet nije otkriven, bacio je rano jutros u središtu Ljubljane ruksak u ograđeno dvorište američkog veleposlanstva, izazvavši sumnju da se radi o eksplozivnoj napravi.

Ljubljanska policija objavila je da je o incidentu bila obaviještena u 5 sati ujutro. Sumnjivi ruksak je uništila kontroliranom eksplozijom, no pokazalo se da u njemu nije bilo opasnih predmeta ili tvari. Postupci su vođeni u suradnji s američkim veleposlanstvom, navela je policijska uprava u Ljubljani. Okolnosti koje su dovele do događaja i motivi mladića, koji je jedno vrijeme proveo u policijskim prostorijama, i dalje se ispituju.

Prešernova ulica u kojoj je američko veleposlanstvo, a u blizini i više drugih stranih veleposlanstava i državnih ustanova, tijekom jutra je jedno vrijeme zbog incidenta bila zatvorena za promet. Slovenski sigurnosni organi ocjenjuju da stupanj ugroženosti Slovenije napadima koji bi eventualno mogli uslijediti nakon ubojstva vođe al Kaide Osame bin Ladena i dalje ostaje nizak, a tu ocjenu nisu promijenili ni nakon današnjeg incidenta, objavili su slovenski mediji.

S druge strane, kako navodi Slovenska tiskovna agencija STA, u američkom veleposlanstvu navode da bi današnji događaj u Ljubljani trebalo uzeti kao upozorenje 'da se čak i u sigurnoj Sloveniji mogu dogoditi loše stvari', te pozivaju slovenske organe na veći oprez i bržu reakciju na događaje. (Hina)

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene