Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Valentin Inzko

'Imam snažnu potporu EU za provedbu mandata u BiH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoimenovani Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko izjavio je kako ima snažnu potporu Europske unije za provedbu mandata u BiH nakon susreta s visokim predstavnikom EU-a za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javierom Solanom, prenose tiskani mediji u BiH.

'Imam dobru potporu u Bruxellesu i siguran sam da će suradnja i u Bosni i Hercegovini biti moguća sa svima', izjavio je Inzko, koji je u ponedjeljak razgovarao sa Solanom u Bruxellesu. Dodao je da u Europskoj uniji postoji dobra volja u potpori za pridruživanje BiH Uniji te je pozvao političke dužnosnike u toj zemlji da naprave svoj dio posla.

Pročitajte i ovo Robert Jankovics sjednica u utorak Predsjednik MIP-a otkrio što će s Banožićevim saborskim mandatom: "Postupit ću u dobroj vjeri" Mario Banožić Koristit će 6+6 Odvjetnica aktivirala Banožićev saborski mandat pa zatražila njegovo mirovanje. Prozvala i medije: "Ugrožavaju istragu"

Kako je priopćeno iz Ureda posebnog predstavnika EU-a za BiH, Solana je istaknuo da je 2009. važna godina za BiH i prigoda za njezino napredovanje prema Uniji.

Nakon dvodnevnog zasjedanja Vijeća za provedbu mira u BiH, koje će se sutra i u četvrtak održati u Sarajevu, novi Visoki predstavnik Valentin Inzko će na ceremoniji u petak preuzeti dužnost od slovačkog diplomate Miroslava Lajčaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene