Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novoimenovani Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko izjavio je kako ima snažnu potporu Europske unije za provedbu mandata u BiH nakon susreta s visokim predstavnikom EU-a za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javierom Solanom, prenose tiskani mediji u BiH.


'Imam dobru potporu u Bruxellesu i siguran sam da će suradnja i u Bosni i Hercegovini biti moguća sa svima', izjavio je Inzko, koji je u ponedjeljak razgovarao sa Solanom u Bruxellesu. Dodao je da u Europskoj uniji postoji dobra volja u potpori za pridruživanje BiH Uniji te je pozvao političke dužnosnike u toj zemlji da naprave svoj dio posla.

Vezani članci Slika nije dostupna Vlada dala jamstva 3. maju Slika nije dostupna Kosor: Želimo u EU za Mađarskog predsjedanja

Kako je priopćeno iz Ureda posebnog predstavnika EU-a za BiH, Solana je istaknuo da je 2009. važna godina za BiH i prigoda za njezino napredovanje prema Uniji.

Nakon dvodnevnog zasjedanja Vijeća za provedbu mira u BiH, koje će se sutra i u četvrtak održati u Sarajevu, novi Visoki predstavnik Valentin Inzko će na ceremoniji u petak preuzeti dužnost od slovačkog diplomate Miroslava Lajčaka.