Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više nije broj 1.

Igra prijestolja: Saudijski kralj ukazom smijenio mlađeg brata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kralj Saudijske Arabije Salman smijenio je u srijedu svojeg prijestolonasljednika i mlađeg polubrata princa Mukrina i na njegov položaj postavio ministra unutarnjih poslova Muhameda ben Najefa koji je dosad bio drugi u redoslijedu nasljeđivanja, objavila je kraljevska palača.

"Odlučili smo pristati na njegov zahtjev da ga se oslobodi dužnosti prijestolonasljednika", priopćila je kraljevska palača a prenijela saudijska novinska agencija.

Pročitajte i ovo Gaza, 11. listopada 2023. - 6 Rat na Bliskom istoku Dugo su ljuti regionalni suparnici, a sad su obavili važan razgovor: Jedno je bilo presudno Mohammed bin Salman Nema pravde SAD potvrdio imunitet saudijskom princu u slučaju brutalnog ubojstva novinara: "Novac je ipak na prvom mjestu"

Princ Mukrin također je smijenjen s mjesta premijerova zamjenika. Ukazom se precizira da je princ Muhamed ben Najef imenovan prijestolonasljednikom kao i zamjenikom premijera. Zadržat će funkciju ministra unutarnjih poslova.

Novi saudijski kralj nije obećao ništa novog

Princ Mukrin (69) najmlađi je među 35 sinova Abdela Aziza, utemeljitelja saudijske kraljevine. Postao je prijestolonasljednik nakon smrti kralja Abdulaha kojega je naslijedio 23. siječnja 2015. kralj Salman ben Abdel Aziz al-Saud (79).

U srijedu je kraljevskim ukazom jedan od kraljevih sinova, princ Muhamed ben Salman, imenovan drugim u poretku nasljeđivanja prijestolja. Zadržava funkciju ministra obrane. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene