Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema napretka

IAEA: Iranci nam žele 'vezati ruke' za daljnji rad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Međunarodne agencije za atomsku energiju u četvrtak je optužio Iran da im 'nastoji vezati ruke' i širi netočne informacije o pregovorima između inspektora i službenog Teherana.

Glavni direktor IAEA Yukiya Amano rekao je kako tijekom dvaju krugova razgovora između visokih dužnosnika agencije i iranskih predstavnika održanih u siječnju i veljači nije došlo do nikakva napretka u pogledu nuklearnih razmirica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upozorenje IAEA ozbiljno zabrinuta nuklearnim programom Irana Slika nije dostupna Otkriva zapadni dužnosnik 'Izrael stoji iza eksplozije skladišta streljiva u Iranu'

>> 'Američki sat za zaustavljanje nije isti kao izraelski koji naravno ima drugačiji raspored'

Agencija je od Iranaca željela dobiti informaciju o tomu radi li ta islamska država na razvoju tehnologije koja bi omogućila stvaranje nuklearnog oružja, no dužnosnici IAEA u Beč su se vratili praznih ruku.

"Prije nedavnih pregovora u Teheranu nadao sam se da Iranci prepoznaju kako dosadašnjim pristupom problemu neće postići nikakav napredak, a nadao sam se i da je Iran spreman angažirati se, zajedno s nama, na rješenju ovoga problema", kazao je Amano novinarima. "No pri kraju pregovora u veljači, Iranci su ponovno zauzeli svoje staro stajalište, kojim su nam vezali ruke za daljnji rad", kazao je japanski diplomat.

Tijekom pregovora u iranskome glavnom gradu Iranci su odbili omogućiti pristup inspektora vojnome postrojenju Parčin. Iranski su mediji početkom tjedna izvještavali o tomu kako bi pristup vojnome kompleksu mogao biti dopušten, no Amano je kazao kako agencija nije dobila nikakvo službeno priopćenje o tome. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene