Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od posljedica meningitisa u nedjelju je umrla 19-godišnja djevojka iz Nove Gorice, nekoliko sati nakon hitnog prijema, ali još nije poznato ima li slučaj veze s epidemijom bakterijskog meningitisa od kojega su u sjeveroistočnoj Italiji oko grada Trevisa u zadnjih desetak dana umrle 4 osobe, dok ih se više liječi.


Kod umrle su se vrlo brzo razvili simptomi meningitisa, počinjući od znakova obične prehlade, kasnije teške glavobolje i povraćanja, a tijekom prijevoza u bolnicu već je gubila svijest, pa joj nije bilo pomoći. Bolničko osoblje koje je s njom bilo u kontaktu kao i članovi obitelji primaju antibiotike, ali u bolnici kažu da je sada potrebno otkriti virus zaraze, i za sada nije poznato je li riječ o istom tipu bakterijskog virusa od kojega su nedavno u okolici Trevisa u susjednoj Italiji umrle 4 osobe, a 7 ih je zaraženo.

Vezani članci Žilet žica na hrvatsko-slovenskoj granici - 5 Prevozio migrante, bježao policiji pa se zabio u zid: Preminuo Pakistanac, pet ljudi prevezeno u bolnicu Kaos u Sloveniji VIDEO Kaos u Sloveniji: Protivnici epidemioloških mjera bacali baklje na Parlament, policija ih rastjerala suzavcem i vodenim topom

U bolnici Montalbello blizu Trevisa umrli su od posljedica
bakterijskog meningitisa proteklih dana 30-godišnja Talijanka, 33-godišnji Senegalac i 15-godišnje dijete. Bolest se navodno proširila na jednoj zabavi mladih Južnoamerikanaca, a još nekoliko osoba je zaraženo i pod terapijom, navodi POP-TV. Navodno se radi o meningokoknom meningitisu koji se prenosi kapljično, odnosno preko zraka.