Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Hrvatica oteta u Kamerunu je dobro i na sigurnom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska državljanka Rajka Vozarević Kuzmanić iz Pule, koja je prije nekoliko dana oteta u lučkom gradu Douali u Kamerunu zajedno s talijanskim državljaninom, dobro je, doznaje se u četvrtak u Rimu.

U kriznom uredu Farnesine, sjedišta talijanskog Ministarstva
vanjskih poslova, kazali su nam kako u dogovoru s hrvatskim
ministarstvom vanjskih poslova rade na riješenju otmice u Kamerunu, ali ne mogu davati izjave o stanju s hrvatkim državljanima, za što je nadležno hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Htjeli ući na stadion Tragedija u Kamerunu: U stampedu uoči nogometne utakmice poginulo najmanje šestoro ljudi Slika nije dostupna Rezultat akcije Speed marathon Jako joj se žurilo: Hrvatica (32) vozila autocestom kroz Srbiju 185 kilometara na sat

Hrvatski veleposlanik u Rimu Tomislav Vidošević također nas je uputio na glasnogovornika
MVP-a Marija Draguna. 

Krizni ured u Farnesini nam je potvrdio kako je otmica talijanskog državljanina pred riješenjem. Na primjedbu kako je hrvatska državljanka oteta zajedno s Talijanom, pa bi i ona trebala biti oslobođena, ponovno smo upućeni na glasnogovornika MVP-a. 

Talijanska diplomacija, koja ima veleposlanstvo u Kamerunu, preko kriznog štaba u Farnesini, djeluje na oslobađanju talaca.

A iz MVP-a su se oglasili priopćenjem, u kojem između ostalog stoji da je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Rimu zaprimilo danas informaciju od Ministarstva vanjskih poslova Talijanske Republike, Uprave za krize slučajeve da su hrvatska državljanka i talijanski državljanin dobro i zbrinuti na sigurno. Nalaze se u gradu Bamenda, nakon čega će biti premješteni u Doualu.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija bilo je u svakodnevnom kontaktu s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Kraljevini Maroko, koje pokriva Republiku Kamerun i putem kojeg smo redovito izvještavani o dnevnom razvoju događaja.

Izravno iz Zagreba te preko Veleposlanstva Republike Hrvatske u Rimu, Ministarstvo je imalo i redovitu komunikaciju s Ministarstvom vanjskih poslova Talijanske Republike i nadležnim službama s kojima su se koordinirano poduzimale potrebne mjere.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene