Mačeta (Foto: AFP)
Mačeta (Foto: AFP)

Još je uvijek nepoznat motiv napada koji se u subotu odvio u njemačkom gradu Echingu kada je 35-godišnji Hrvat prijatelju na vrata došao ljut i s mačetom u ruci.


U subotu oko 22.40 sati 35-godišnji Hrvat pozvonio je na vrata stana svog prijatelja, sunarodnjaka. Bio je užasno ljut i s mačetom u rukama, piše Merkur.de.

Vezani članci Melanija Bacinger (Foto: Marko Jurinec/PIXSELL) - 8 Od države traži povrat novca: Nije mogla dočekati termin u Hrvatskoj pa na operaciju otišla u Njemačku Dow Jones (Foto: AFP) Recesija pokucala na vrata SAD-a? Dow Jones pao za 800 bodova

Nakon što mu je prijatelj otvorio vrata, 35-godišnjak ga je, bez upozorenja, udario šakom u lice, a potom lijevom rukom izvukao oružje.

“Isprva je izgledalo poput napada nožem”, izvijestio je jučer Hans-Peter Kammerer, glasnogovornik policijskog središta Oberbayern Nord. Zapravo, radilo se o mačeti koja je išla prema glavi 31-godišnjaka.

Napadnuti mladić je jednom rukom spriječio napad i uhvatio oružje, kako kaže policija, golim rukama. Počinitelju je ispala mačeta – a nakon toga je pobjegao iz stana. U međuvremenu, sustanar je obavijestio policiju koja je uhitila počinitelja

Obojica su zadobila posjekotine po rukama. Napadač je odvezen u bolnicu, ali je ubrzo pušten kući. Policija sumnja da je motiv sukoba osobne prirode poput osvete ili ljubomore.