Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vjernike u jednoj talijanskoj crkvi šokirao je muškarac koji si je usred mise iskopao oči.


Scena koju su opisali lokalnim medijima i koja se dogodila u nedjelju, u gradiću Viareggio pored Pise, nalikovala je onima iz horor filmova - muškarac je samo mirno ustao i iskopao si oči rukama te kolabirao na tlo.

Vezani članci Eurpcija Etne snimljena 23. veljače 2021. Spektakularni prizori "podivljale" Etne obilaze svijet, izbacuje lavu do kilometar i pol u zrak: "Ovakav show nije viđen desetljećima" Groblje otklizalo u more Groblje otklizalo: Stanovnike talijanskog gradića šokirali plutajući ljesovi u moru

U trenu je nastala pomutnja u crkvi Sant'Andrea. 46-godišnji Aldo Bianchini ležao je na tlu, a njegova majka frenetično mu je pokušavala pomoći. Šokirani svećenik Lorenzo Tanganelli pojurio je pozvati pomoć.

Hitna služba prebacila je Bianchinija u bolnicu, a kirurzi nisu mogli niti nakon višesatne operacije spasiti vid nesretniku. Liječnici su medijima rekli kako im je Bianchini prije operacije samo rekao da je čuo glasove u glavi.

'U 26 godina iskustva nisam vidio ništa slično. Bio je u velikoj agoniji i prekriven krvi. Rekao je kako su mu glasovi u glavi rekli da to učini. za takvo što, potrebna vam je nadljudska snaga', istaknuo je dr. Gino Barbacci.

Otac Tanganelli tek je počeo čitati misu, kad je nastala opća pomutnja. 'Taj muškarac počeo si je trgati lice i tada sam shvatio da si zapravo kopa oči', ispričao je i dodao kako je hitna služba vrlo brzo došla po njega. Misu je kaže nastavio kasnije, ali u gotovo praznoj crkvi. Prije incidenta, u crkvi je bilo 300 ljudi.

U jednom dijelu evanđelja po Mateju, Isus govori svojim sljedbenicima 'ako te desno oko tjera na grijeh, iskopaj ga i baci. Bolje je izgubiti jedan dio tijela, nego da ti čitavo tijelo završi u paklu', citat je koji prenosi Daily Mail.