Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stare prijetnje

Prijeti li Al-Kaida zaista nuklearnom bombom u Europi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki State Department upozorava Amerikance na mogućnost osvetničkih napada Osaminih sljedbenika. Oni su već ranije najavili - ako bin Laden ikad bude ubijen ili uhvaćen - bit će aktivirana atomska bomba koja je skrivena u Europi.

Informacija je u javnost procurila prošli mjesec i to preko WikiLeaksa. Navodno je tijekom ispitivanja u zatvoru u Gauntanamu stariji čelnik Al-Kaide Khalid Sheikh Mohammed rekao kako su već sakrili nuklearnu bombu negdje u Europi koja će eksplodirati ako se Osama bin Laden zarobi ili ubije.

Pročitajte i ovo Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada

>> UŽIVO: Ubijen je Osama bin Laden, najtraženiji svjetski terorist

>> VIDEO: Snimka napada u kojem je ubijen Osama bin Laden

Na površinu su preko WikiLeaksa isplivala svjedočenja oko 750 zatvorenika koji govore o tome kako Al-Kaida planira napad na London kemijskim i biološkim oružjem te su također izradili planove kako će podmetnuti otrov cijanid u klimatizacijske uređaje nekih javnih zgrada u SAD-u.

Također, britanski Foreign Office savjetuje svojim građanima u inozemstvu, posebice preko oceana, da ostanu mirni te da budu oprezni na javnim mjestima i izbjegavaju velika okupljanja i demonstracije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene